Vikiprojektas:Gimtadieniai ir mirtys

Projektas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Tai nebeaktyvus Vikipedijos projektas.
Projekte neatlikta jokių pakeitimų ne mažiau nei metus.

Gimtadieniai ir mirtys - tai metų ir dienų straipsnių skyreliai „Gimtadieniai“ ir „Mirtys“, kuriuose yra surinkta (bot pagalba) informacija iš Vikipedijoje aprašytų biografinių straipsnių antraštinių eilučių bei Vikipedijoje neaprašytų asmenybių sąrašo.

Prašome tiesiogiai netaisyti automatiškai sugeneruotų metų ir dienų straipsnių skyrelių „Gimtadieniai“ ir „Mirtys“.

Aprašytų asmenybių informacijos koregavimas[redaguoti vikitekstą]

Jei pastebėjote klaidų ar netikslumų aprašytos Vikipedijoje asmenybės informacijoje, esančioje metų ir dienų straipsnių skyreliuose „Gimtadieniai“ ir „Mirtys“, ir norite ją pakeisti, tai prašome pataisyti atitinkamos aprašytos asmenybės biografinio straipsnio antraštinę eilutę.

Teisingai suformuotos biografinio straipsnio antraštinės eilutės pavyzdys:

'''Martynas Šventasis''' ({{de|Martin Luther}}; tikrasis vardas – {{de|Martin Luder}}; [[1483]] m. [[lapkričio 10]] d. [[Eislėbenas]], [[Vokietija]] – [[1546]] m. [[vasario 18]] d. [[Eislėbenas]], [[Vokietija]]) – protestantiškosios reformacijos pradininkas, vienuolis augustinas, teologas, siekęs bažnyčios reformų išvengiant skilimo, jo Biblijos vertimas laikomas vienu svarbiausių [[Biblija|Biblijos]] vertimų. Liuterio mokymas tapo [[Protestantizmas|protestantizmo]] judėjimu – [[Liuteronybė|liuteronizmu]].

Martynas Liuteris (vok. Martin Luther; tikrasis vardas – vok. Martin Luder; 1483 m. lapkričio 10 d. Eislėbenas, Vokietija1546 m. vasario 18 d. Eislėbenas, Vokietija) – protestantiškosios reformacijos pradininkas, vienuolis augustinas, teologas, siekęs bažnyčios reformų išvengiant skilimo, jo Biblijos vertimas laikomas vienu svarbiausių Biblijos vertimų. Liuterio mokymas tapo protestantizmo judėjimu – liuteronizmu.

Pastabos dėl biografinių straipsnių antraštinių eilučių:

  • Antraštinėje eilutėje nenaudokite įdėtų skliaustų;
  • Gimtadienių ir mirčių nurodymo skliaustuose neturėtų būti kitų datų be gimimo ar mirties datų.

Neaprašytų asmenybių informacijos įtraukimas ir koregavimas[redaguoti vikitekstą]

Jei norite įtraukti neaprašytos Vikipedijoje asmenybės informaciją į metų ir dienų straipsnių skyrelius „Gimtadieniai“ ir „Mirtys“ arba pastebėjote klaidų ar netikslumų neaprašytos Vikipedijoje asmenybės informacijoje, esančioje šiuose skyreliuose, ir norite ją pakeisti, tai prašome įtraukti arba pataisyti atitinkamos neaprašytos asmenybės eilutę į Vikipedijoje neaprašytų asmenybių sąrašą.

Bendros pastabos[redaguoti vikitekstą]

Botas atnaujina metų ir dienų straipsnių skyrelius „Gimtadieniai“ ir „Mirtys“ bent kartą per mėnesį.

Šiuo metu už atnaujinimus yra atsakingas botas VP-bot, kurio operatorius Vpovilaitis apt..