Vikipedijos aptarimas:Prezentacija Seime, 2005 Birželis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Čia pavyzdys to ką esu minėjęs - Etninės globos taryba priima rekomendaciją naudoti etnografinių regionų žemėlapį, tačiau ant jo nekukliai uždėti (c) Etninės globos taryba ir dar keli autoriai. Dėl to šio žemėlapio wikipedijoje naudoti negalime, nebent bandytume perpaišyti. Taigi rekomenduojama naudotis kopyraitiniu žemėlapiu, tačiau faktiškai net atsispausdinti jo iš interneto negali nepažeisdamas kopyraito. ;( (ką jau ten kalbėti apie tai, kad valstybinių institucijų kūriniai turėtų būti laisvai prieinami juos išlaikantiems piliečiams). Dirgela 21:16, 1 Bir 2005 (EEST)
reikia skalambyti per AKL, AKI... --AndriuZ 22:45, 1 Bir 2005 (EEST)
tai skaitau aš mailing-listą AKL - neseniai kalba buvo apie šriftą "Palemonas" kurį pirko Leituvių kalbos komisiją, kad sukurtų kažkokia firmą ir aišku užsidėjo (c) Lietuvių kalbos komisija. Gaunasi taip, kad pasiėmęs iš jų tą šriftą negali laisvai platinti, nes pažeisi (c). Kažkaip man atrodo, kad arba mūsų biurokratai nelabai gaudosi kas tos autorinės teisės, arba mano, kad jų niekas ir taip nepaiso, todėl nėra ko sukti galvos, o (c) ženkliukas dedamas iš atsargumo. Dirgela 22:52, 1 Bir 2005 (EEST)
gal gali daugiau į krūvą pvz? --AndriuZ 23:02, 1 Bir 2005 (EEST)
o kas šitą konferenciją organizuoja? Gal tikrai verta priminti, apie tai, kad jei valstybė finansuoja projektą tai jis privalo būti laisvas/atviras? -- Jaro 23:26, 1 Bir 2005
o kur taip parašyta?! --AndriuZ 12:05, 2 Bir 2005 (EEST)
Tame ir bėda, kad niekur :( Čia tiesiog yra minčių prastumti idėją, kad valstybės finansuojami projektai būtų laisvi (pvz. šriftai, dokumentacija, mokykloms skirtas softas ir pan.) --Jaro 13:09, 5 Bir 2005 (EEST)
gal bėda tame, kad neišsprendus esminių kalusimų (įstatymų, reglamentuojančių valstybės elgesį valstybėje) bandoma prastumti smulkmenos (šriftai) :-) --AndriuZ 16:45, 2 Bir 2005 (EEST)

Wau!!! - nesitikėjau (bent artimiausius 2 metus:-)) geras tonas ir gera pradžia būtų, kad tas komitetas pats čia atsižymėtų - nes dabar tai "geriausiose tradicijose"... :-/ ... yra tikimybė, dabar jis tikriausiai bus painiojamas:

Seimo Informacinės visuomenės komitetas
Komiteto sudėtis
Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (IVPK) --AndriuZ 19:37, 1 Bir 2005 (EEST)

komitetų palyginimas[redaguoti vikitekstą]

Kaip čia padaryti 2 stulpelius? --AndriuZ 19:53, 1 Bir 2005 (EEST)

VPK Seimo komitetas IVPK Vyriausybės komitetas
Komiteto kuruojamos temos Vyriausybės komiteto kuruojamos temos
Atviras kodas
 Autorių teisės
 Distancinis švietimas
 Elektroninė Europa
 Elektroninė valdžia
 Elektroninė žiniasklaida
 Elektroninis parašas
 Elektroninis verslas
 Identifikavimo kortelės
 Informacinės visuomenės strategijos
 Informacinės visuomenės tyrimai
 Integrali registrų sistema
 Lėšų administravimas
 Lietuvių kalba Informacinėje visuomenėje
 Mokslas ir technologijos
 Regionų plėtra
 Teledarbas
 Telekomunikacijos
 Visuomenės kompiuterizavimas||.