Vikipedijos aptarimas:Ordinai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

ar neatrodo, kad ta sovietinė žvaigždė su Gedimino stulpais atrodo kiek šventvagiškai? Pixas 19:20, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

O nuo kada žvaigždė yra vien tik sovietų simbolis? :) Ir šiaip nėra čia ko sušventinti visai nešventų dalykų. * Hugo ¿díme? 19:35, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)


Amerikonus tada užgrobė sovietų armija - ten ant vėliavos net 50 žvaigždučių, o ES tai tik sovietų divizija - ten tik 12 žvaigždučių :)--Qwarc 19:40, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Ginčas liečia kažkiek BK straipsnį apie sovietinę ir nacistinę simboliką, na, juk galima įkomponuoti bent jau Gedimino stulpus į ne penkiakampę žvaigždę .... Ordinų būna visokių - [[1]] (ir tt) Pixas

Bet pakankamai gražu ir taip :) Juridiškai, tai nesu net tikras, ar vikipedijai apskritai galioja Lietuvos įstatymai. --Nomad 20:28, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Na jau gal tik apsieikim be BK. Buvo čia tokių veikėjų kurie vis su BK grasino (kaip jiems baigėsi Qwarc gali papasakot). Atrodo čia viskas gerai, tik matosi kažkoks "patriotinis marazmas" bandomas padaryti... * Hugo ¿díme? 20:37, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Na bent jau nepasakoja, kad vikipedijos straipsniai turi atspindėti Lietuvos valdžios nuomonę ;) --Nomad 20:38, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)
tai yra mano kaip piliečio nuomonė. Yra kitų ordinų formų, parasšaiu tik tiek, kad bent jau Gedimino stulpus suderinkime neutraliau. - bent jau su Lietuvos valstybės apdovanojimais - [[2]]:) ) Pixas 20:42, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)
Na nepradėkime čia vienas kitam sindromų diagnozuoti. --Nomad 20:52, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Kodėl ordinas ne aštuonkampis, keturkampis, juk dėl to nekiltų ginčų? na bent "lietuviškasis"? Čia pasiūlymas. Ar laikomės sovietizmo? Pixas 21:09, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Tarsi faktas kad kyla ginčai pats savaime yra pakankama priežastis kažką keisti. Ne, vikipedija neprivalo taikytis prie kiekvieno, kas sugalvoja lygioje vietoje kelti ginčus. Ir sovietizmo čia niekas nesilaiko. Prašau neprimetinėti ko nėra. --Nomad 21:22, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)
Na o kodėl dangus mėlynas? Taip jau wikipedijos sukūrėjų sugalvota, kad ordinai penkiakampiai, o kas čia blogo? JAV vienas iš garbingiausių ordinų yra sidabrinė žvaigždė. Tuo labiau šitas mūsų ordinas net neraudonos spalvos. Manau čia nereikalingas neaišku ko ieškojimas. Negi dabar ir kalėdų egles uždrausim, nes ant jų viršaus dedamos penkiakampės žvaigždės, o kodėl ne kvadratinės?--Qwarc 21:29, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)
Aprašymas yra en:Wikipedia:Barnstars. Viskas prasidėjo nuo vokiečių kilmės amerikiečių, kurie savo daržines puošė penkiakampėmis žvaigždėmis (en:Barnstar; tai išpopuliarėjo per JAV pilietinį karą). Apie 2003 m. šios „daržinės žvaigždės“ pradėtos naudoti „MeatballWiki“ ([3]) kaip apdovanojimai, vėliau imta tai daryti ir Vikipedijose. Tad su TSRS šios žvaigždės visiškai nesusiję. Juolab, kad penkiakampė žvaigždė naudojama daug kur (žr. en:Five-pointed star; pavyzdžiui, Europos Sąjungos vėliavoje jų - visa dvylika). O dėl pakeitimo - pirma bėda ta, kad reikėtų naujų paveiksliukų. Po to kiltų klausimas - ką daryti su anksčiau įteiktais „ordinais“? Tad nelabai aišku, ar nauda viršija sąnaudas... --Martynas Patasius 21:31, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)
Kalbama apie lietuvišką ordiną - kad būtų gražu "lietuvizuoti". Ir Viki tarptautiniai standartai maanau nelabai šiuo atveju prie ko. Pakeitus paveiksliuką, nieko nereikėtų keisti. Sąnaudos ??? :) Pixas 21:37, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)
Jūs jau turite tokį paveiksliuką? tik nedėkite plikų Gedimino stulpų--Qwarc 21:40, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Tik nekeiskite jau esamų. Jie buvo įteikti tokie kokie yra ir priimti tokie kokie yra. Ir lai lieka. Jei norite susikurti naujų, visada prašome, aš ir pats visokių pakūręs esu --Nomad 21:45, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Na aš manau, kol paveiksliuko nėra nėra apie ką kalbėti--Qwarc 21:49, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)


Pradedu kurti ordinų sistemą už indėlį į kiekvieną sritį, gal reikia bandyti sulieti tą sistemą ir čia išvardintus ordinus?--Spaiderisaptarimas 18:09, 2008 lapkričio 27 (EET)