Vikipedija:Naudingi resursai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šis puslapis yra tarsi Vikipedijos „tamsusis kambarėlis“ – jis skirtas kaupti įvairią lankytojų sudėtą naudingą informaciją, kuri, deja, be papildomo įdirbio nėra tinkama talpinti Vikipedijos straipsniams. Tai gali būti naudingas tekstas, pateiktas ne enciklopedine (pvz., grožine) forma, padrikai sudėta naudinga statistika, ar bet kokia kita autorinių teisių nepažeidžianti galimai naudinga informacija.

Bet kuris lankytojas nesivaržydamas gali naudoti pateiktą informaciją tiek Vikipedijoje, tiek ir susijuose projektuose (Vikižodyne, Vikiknygose ir pan).

Kad nebūtų netvarkos, siūloma laikytis žemiau pateiktų taisyklių perkeliant informaciją iš straipsnių į šį puslapį (taisyklės taikomos tik netinkamiems puslapiams, kuriuose yra naudingos, nepažeidžiančios autorinių teisių informacijos, kitiems straipsniams taikomos įprastos žymėjimo/trynimo taisyklės):

  • Kai netinkamas visas straipsnis:
    • Suradę Vikipedijai netinkamą straipsnį, straipsnio diskusijose išvardinkite konkrečias priežastis, dėl kurių straipsnis netinka Vikipedijai. Jei taikytina, straipsnyje uždėkite reikiamą žymę (beviltiškumo, sutvarkymo ar pan.)
    • Jei straipsnį įdėjo registruotas vartotojas, trumpai parašykite jo puslapyje apie pradėtą diskusiją su nuoroda į diskusijų puslapį
    • Jei per dvi savaites niekas nesureagavo į komentarus ar nesugebėjo argumentuoti straipsnio tinkamumo, pervadinkite straipsnį į „Project:Naudingi resursai/buvęs pavadinimas“, neperkeldami diskusijų puslapio (ten jau gali būti pradėta diskusija dėl straipsnio tinkamumo)
    • Šiame puslapyje (skyrelyje #Straipsniai) įdėkite nuorodą į naujai sukurtą (pervadintą) puslapį
  • Jei sukurtas naujas straipsnis, kurio tik dalis nėra tinkama, laikykitės tokių pat taisyklių kaip aprašyta aukščiau, tik vietoj straipsnio pervadinimo, sukurkite naują (pavadinimu „Project:Naudingi resursai/straipsnio pavadinimas“), į kurį perkelkite netinkamą dalį. Apie perkėlimą trumpai parašykite diskusijose.
  • Jei pridedamas netinkamas tekstas į esamą straipsnį, kuris nepažymėtas nepilnumo, beviltiškumo ar kitom panašiom žymėmis, naują tekstą galima perkelti į šį puslapį (pagal aukščiau aprašytas vardinimo taisykles), apie tai parašant straipsnio diskusijose.