Vikipedija:Žymių žmonių sąrašai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Čia aprašytos Vikipedijos taisyklės, galiojančios visiems Vikipedijos dalyviams.
Taisyklės gali būti keičiamos tik nustatyta tvarka.

Straipsniuose apie vietoves įprasta pateikti žymių žmonių sąrašus. Į tokį sąrašą paprastai įtraukiami toje vietovėje gimę asmenys, aprašyti Vikipedijoje, arba dar neaprašyti, bet pakankamai reikšmingi, kad apie juos būtų galima sukurti straipsnį. „Žymus“ reiškia būtent „pakankamai reikšmingas“, o ne „nusipelnęs“ ar pan. Kad nekiltų abejonių dėl dar neaprašyto asmens įtraukimo pagrįstumo, nurodytini jo reikšmingumą pagrindžiantys šaltiniai.

Į žymių žmonių sąrašus taip pat kai kada gali būti įtraukiami ne tik toje vietovėje gimę, bet su ta vietove artimai susiję asmenys (ten gyvenę, kūrę, įamžinti). Pavyzdžiui, straipsnyje „Druskininkai“ tinka nurodyti M. K. Čiurlionį.

Netinka kurioje nors savivaldybėje gimusių asmenų nurodyti straipsnyje apie jos administracinį centrą. Jie įtraukiami į atitinkamą gimtosios vietovės sąrašą.

Reikėtų atsižvelgti ir į tai, kad ne visi asmenys vienodai žymūs. Pavyzdžiui, vietinės reikšmės politikas gali būti pakankamai reikšmingas, kad būtų aprašytas Vikipedijoje, tačiau ne toks žymus, kad jį reikėtų įtraukti į žymių žmonių sąrašą.

Jei žymių žmonių sąrašas susidaro pakankamai ilgas, jį reikėtų iškelti į atskirą sąrašą.