Versus aureus

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Versus aureus“ logotipas

Versus aureus – Lietuvos leidykla, įkurta 2003 m. Daugiausia leidžia humanitarinių mokslų literatūrą.

Per penkerius metus leidykla įsitvirtino leidybos rinkoje. 2006 m. ji pasiekė 1,37 mln. litų apyvartą, 2007 m. – 2,5 mln. litų. 2006 m. leidykla išleido 60 pavadinimų knygų, 2007 m. – 107 pavadinimų. Remiantis 2006 m. LNB vykdoma leidyklų statistika pagal išleidžiamų pavadinimų skaičių „Versus aureus“ leidykla užima vieną iš lyderiaujančių pozicijų pagal humanitarinių mokslų leidybą Lietuvoje.

Nuo 2004 m. „Versus aureus“ leidykla leidžia vis daugiau rimtos grožinės literatūros, o 2006 m. pradėjo leisti seriją „Debiutai“, kuri leidžia nežinomiems autoriams pradėti rašytojo kelią.

Leidžiamų knygų asortimentas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Versus aureus” leidyklos asortimentą sudaro 60 % negrožinės literatūros ir 40 % grožinės literatūros leidinių. Leidykla leidžia humanitarinių mokslų literatūrą (istorija, etnologija, archeologija, filosofija, kultūros ir meno istorija), vadovėlius ir mokymo priemones, grožinę lietuvių ir užsienio šalių literatūrą, knygas vaikams, mokslinius periodinius leidinius.

Skaitytojų klubas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2007 m. leidykla įkūrė „Versus aureus“ Skaitytojų klubą, skirtą skaitymą vertinančių žmonių ir autorių bendravimui, diskusijoms ir kitai bendrai veiklai. „Versus aureus“ Skaitytojų klube 1300 narių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Danijos, Latvijos, Italijos. 2007 metais buvo surengti 39 klubo renginiai.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]