Tarnaitė (2016 filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tarnaitė

Pavadinimas아가씨
Kilmės šalis Pietų Korėja
RežisieriusChan-wook Park
VaidinaKim Min-hee
Kim Tae-ri
Ha Jung-woo
Cho Jin-woong
Kim Hae-sook
Moon So-ri
Metai2016
Žanrasdrama, trileris, erotinis
Trukmė145 min.[1]
Kalbakorėjiečių ir japonų
Biudžetas8,8 mln. JAV dol.[2]
Pajamos38,6 mln. JAV dol.[3]
IMDb įrašas

Tarnaitė (kor. 아가씨, angl. The Handmaiden) – 2016 m. Pietų Korėjoje sukurtas erotinis psichologinis trileris pagal Sarah Waters romaną „Fingersmith“. Demonstruotas Kanų kino festivalio programoje.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Filmą sudaro 3 tarpusavyje susiję epizodai.

1 dalis.

XX a. pradžia, Korėją valdo japonai. Mergina vardu Ok Ču įsidarbina tarnaite pas turtingą japonę Hideko. Iš tiesų mergina yra vagilė vardu Suk Hi, susidėjusi su apsimetėliu grafu Fudzivara, kuris ketina suvilioti Hideko, ją vesti ir vėliau užvaldyti jos šeimos turtus. Suk Hi užduotis – padėti Hideko įsimylėti Fudzivarą, tačiau betarnaudama pas savo ponią, mergina ją įsimyli ir pradeda pavydėti. Jos suartėja, tačiau Hideko priima Fudzivaros pasiūlymą išvykti į Japoniją, tik su sąlyga, kad kartu vyks ir jos tarnaitė.

Japonijoje Fudzivara ir Hideko susituokia. Tuomet Fudzivara nuveža savo žmoną į beprotnamį, tačiau jame Hideko vardu palieka sukrėstą ir išduotą Suk Hi.


2 dalis.

Pradžioje pasakojama Hideko vaikystė ir jos pažintis su Fudzivara (pastarasis padėdavo jos patėviui Kodzuki padirbinėti senovines knygas). Jos motiną, mėginusią pabėgti nuo despoto vyro nužudė pats Kodzuki ir mergina gyvena nuolatinėje baimėje. Fudzivara pasiūlo jai pabėgimo planą: rasti jauną ir kvailą tarnaitę, kurią vėliau būtų galima uždaryti į beprotnamį, o jie pasidalytų palikimą. Namuose atsiranda Suk Hi, kurią Hideko išmoko skaityti. Galiausiai, supratusi, kad mergina ja iš tiesų rūpinasi, Hideko papasakoją dalį jos ir Fudzivaros plano. Abi merginos iš Kodzuki namų pabėga kartu.


3 dalis.

Po to, kai Suk Hi atsidūrė beprotnamyje, Fudzivara siūlo Hideko kartu vykti į Vladivostoką ir iš tiesų susituokti. Jie ketina vykti traukiniu, tačiau tuo metu Suk Hi pabėga ir juos suranda. Hideko apsvaigina Fudzivarą vynu su opiumu, pakeičia bilietus iki Šanchajaus ir išvyksta su Suk Hi. Tuo metu Fudzivarą sučiumpa Kodzuki žmonės, šis jį kankina savo namo rūsyje, tačiau vėliau abu miršta nuo apnuodytų cigarečių, kurias turėjo Fudzivara.

Pagrindiniai apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Viso filmas pelnė 65 apdovanojimus ir 104 nominacijas.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. The Handmaiden. British Board of Film Classification. Nuoroda tikrinta 2017-03-10.
  2. „Box office / business for Ah-ga-ssi“. IMDb.com. Nuoroda tikrinta 2016-10-23.
  3. „The Handmaiden (2016)“. Box Office Mojo. Nuoroda tikrinta 2020-03-16.