DreamWorks: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 15: Eilutė 15:
}}
}}


„DreamWorks Animation“ – tai Amerikos animacijos studija, įsikūrusi Glendalo mieste, Kalifornijoje, kurianti pilnametražius animacijos filmus bei televizijos programas. Įmonė kol kas yra išleidusi 25 animacijos filmus, tarp kurių yra „Šrekas“, „Kung Fu Panda“ bei „Kaip prisijaukinti slibiną“. 2012 metų spalį iš savo sukurtų filmų „DreamWorks“ visame pasaulyje uždirbo 10 milijardų dolerių (26,7 milijardus Lt). Keturios iš kompanijos animacijų („Šrekas 2“, „Šrekas 3“, „Šrekas. Ilgai ir laimingai“ bei „Madagaskaras 3“) yra 50-ties visų laikų daugiausiai uždirbančių filmų sąraše.
'''DreamWorks Studios''', oficialiai '''DW II Distribution Co., LLC''', taip pat žinoma kaip '''DreamWorks SKG''' – [[JAV]] kino studija, daugiausia kurianti [[kinas|kino]] [[filmas|filmus]] ir televizijos programas. Įmonė yra išleidusi daugiau kaip 10 filmų, iš kurių kiekvienas uždirbo po daugiau kaip 100 mln. JAV dolerių.

Įmonės pradžia laikomi [[1994]] m., kai žiniasklaidos magnatai [[Steven Spielberg]], Jeffrey Katzenberg ir David Geffen (po įmonės logotipu esantys inicialai '''SKG''' sudaryti iš pirmųjų kiekvieno iš jų pavardės raidžių) nutarė įkurti naują [[Holivudas|Holivudo]] studiją. Jie bendrai valdo 72 % įmonės akcijų.


== Istorija 1994-2004 ==
== Istorija 1994-2004 ==
1994 metų spalio 12 dieną „DreamWorks SKG“ įkūrė trys ryškūs pramogų pasaulio veikėjai – direktorius ir prodiuseris Steven Spielberg, muzikos vadovas David Geffen bei buvęs Disney kino studijos vadovas Jeffrey Katzenberg.
„DreamWorks Animation“ – tai Amerikos animacijos studija, įsikūrusi Glendalo mieste, Kalifornijoje, kurianti pilnametražius animacijos filmus bei televizijos programas. Įmonė kol kas yra išleidusi 25 animacijos filmus, tarp kurių yra „Šrekas“, „Kung Fu Panda“ bei „Kaip prisijaukinti slibiną“. 2012 metų spalį iš savo sukurtų filmų „DreamWorks“ visame pasaulyje uždirbo 10 milijardų dolerių (26,7 milijardus Lt). Keturios iš kompanijos animacijų („Šrekas 2“, „Šrekas 3“, „Šrekas. Ilgai ir laimingai“ bei „Madagaskaras 3“) yra 50-ties visų laikų daugiausiai uždirbančių filmų sąraše.
Naujoji studija pritraukė begales jaunų bei perspektyvių kino kūrėjų, menininkų iš buvusios Spielberg‘o animacijos studijos „Amblimation“. Pirmieji prisijungė jau 1995 metais, kai buvo baigtas paskutinis jų pilnametražis animacinis filmas , o likusieji - 1997 metais, galutinai užsidarius studijai.

1995-siais „DreamWorks“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Pacific Data Images“ ir suformavo naują uždarąją akcinę bendrovę „PDI“. Ši naujoji sąjunga davė puikią pradžią kompiuterizuotų animacinių filmų kūrimo procese pradėdama nuo „Skruzdėliuko Z“ pasirodymo 1998–aisiais. Tais pačiais metais DreamWorks SKG sukūrė „Egipto princą“, kuriame buvo panaudota mišri technika - tiek CG technologijos, tiek tradicinės animacijos technika.

1997–siais „DreamWorks“ pradėjo bendradarbiauti su britų stop–motion animacijos studija „Aardman Animations“, ieškodama pagalbos stop- motion animacinio filmo „Viščiukų maištas“ paruošiamuosiuose darbuose. Vėliau jie pratęsė savo bendradarbiavimą dar keturiems papildomiems filmams. Kurdami stop–motion animacinius filmus kartu su „Aardman“, jie aprėpė ir sujungė net tris pagrindinius animacinių filmų stilius, įskaitant ir kompiuterinę bei tradicinę animacijas. Ši partnerystė leido „DreamWorks“ dalyvauti ir įsilieti į stop–motion animacinių filmų gamybą Bristolyje ir taip pat „ Aardman“ pavyko sudalyvauti keleto CGI animuotų filmų kūrime Jungtinėse Valstijose.
2000–siais „DreamWorks SKG“ įkūrė naująjį savo padalinį „DreamWorks Animation“, kuris gamintų abiejų stilių (CGI ir tradicinės animacijos) animuotus pilno metro filmus. Jau kitais metais pasirodęs „Šreko“ filmas pelnė pirmąjį įmonės „Oskaro“ apdovanojimą, geriausio animacinio filmo nominacijoje. Dėl akivaizdžios ir neginčijamos CGI animacinių filmų sėkmės, tais pačiais metais „DreamWorks Animations“ nusprendė visiškai atsisakyti tradicinės animacijos technikos ir visiškai pasinerti į kompiuterizuotų animacinių filmų industriją. Pradedant „Šreku 2“ baigiant visais kitais įmonės filmais, kurių dalį jie kūrė kartu su „Aardman“, visi jie turėjo būti būtent CGI stiliaus. Taip pat „DreamWorks“ tapo pirmąja kino studija tais pačiais metais išleidusia du kompiuterizuotus savo animacinius filmus – tai „Šrekas 2“ ir „Visa tiesa apie ryklį“.

Animacijos padalinys 2004 metų spalio 4 dieną buvo atskirtas į Jefffrey Ketzenberg‘o vadaujamą kompaniją, pavadinimu „DreamWorks Animation SKG, Inc“. Taip pat „DreamWorks Animation“ išlaikė savo susidomėjimą bei bendradarbiavimą su PDI/DreamWorks padaliniu. Jie susitarė, jog pastarasis platins DreamWorks Animation kurtus animacinius filmus iki 2010 metų gruodžio 20 dienos arba tol, kol jie sukurs 12 naujų animacinių filmų.

== Nuo 2004-ųjų iki dabar ==
2006-ųjų Sausio 31-ąją, „Paramount Pictures“ įsigijo „DreamWorks SKG“, o kartu gavo ir teisę visame pasaulyje platinti visus animacinius filmus, įskaitant ir anksčiau išleistus „DreamWorks Animation“ produktus. Ši teisė turėjo galioti iki 13-os naujų „DreamWorks Animation“ animacinių filmų išleidimo arba iki 2012-ųjų gruodžio 31-os dienos.

Spėjus išleisti tris iš penkių filmų, partnerystė su „Aardman“ pasibaigė po „Srovės nublokšti“ premjeros lapkritį, 2006-aisiais. Pareiškimas buvo pristatytas prieš filmo premjerą, Spalio 3-ąją, nurodant „kūrybinius skirtumus“ kaip priežastį. „DreamWorks Animation“ išlaikė bendrą teisę į visų filmų, pastatytų kartu su „Aardam“, nuosavybę, išskyrus filmą „Volisas ir Gromitas: kepalo ir mirties reikalas“, į kurį jie išsaugojo tik pasaulinio platinimo teisę.

2007–siais metais, kovo 13–ąją, „DreamWorks Animation“ paskelbė išleisiantys visus filmus, pradedant „Monstrai prieš ateivius“ (2009) stereoskopiniu 3D formatu. Kartu su „Intel“ jie išvystė naują 3D filmų kūrimo technologiją "InTru3D".
2008-siais, „DreamWorks Animation“ praplėtė savo kūrybą į Indiją, kur įkūrė specialų padalinį „Technicolor” viduje, pavadintą „DreamWorks Dedicated Unit”. Iš pradžių „DDU“ dirbo su televizijai skirtais projektais, kaip „Kalėdinis Madagaskaras“ bei „Šrekas. Helouvynas“ ir DVD projektais. Sukūrus animacijas daliai „Batuotas katinas“ (2011), jie pradėjo prisidėti prie pilnametražių filmų kūrimo.
Nuo 2009-ųjų studija buvo pastovus žurnalo „Fortune magazine“ 100-o Geriausių Darbdavių sąrašo svečias. Kaip vienintelė pramogų pasaulio įmonė sąraše, ji buvo įvertinta 47-ąja vieta 2009-siais, 6-ąja – 2010-siais, 10-ąja 2011-ais, 14-ąja 2012-ais bei 12-ąja 2013-ais. Kompanija buvo vertinama jos darbuotojų už atvirumą, bendradarbiavimo kultūrą ir nemokamus pusryčius bei pietus – privalumą, kurio nebuvo galima rasti daugelyje kitų įmonių.

2010-siais, „DreamWorks Animation“ skelbė ketinanti išleisti 5 pilno metro animacinius filmus per dvejus metus. Vis dėlto, šie planai buvo pakeisti ir po 2012-ųjų, Katzenberg‘as pareiškė, kad kino studija susilaikys nuo šio gamybinio skubėjimo, netgi tuo atveju, jei tai reikštų ansktesnio įmonės pareiškimo apie ambicingus įmonės planus ignoravimą. 2010-siais „DreamWorks Animation“ tapo pirmąja kino studija, kuri per metus išleido tris CGI-animuotus filmus.
Tais pačiais metais „DreamWorks Animation“ sukūrė naują padalinį pavadinimu „MoonBoy Animation“. Padalinio pirmąja laida buvo bendras darbas su „Fox Television Animation“ - „Neighbors from Hell“.

2012 m. vasario 17 dieną „DreamWorks Animation“ paskelbė apie savo ir „China Media Capital“, „Shanghai Media Group“ ir „Shanghai Alliance Investment“ rizikingą sumanymą steigti pramogų kompaniją pavadinimu „Shanghai Oriental DreamWorks Film & Television Co“. kuri sutrumpintai pavadinta „Oriental DreamWorks“. Šis naujas sumanymas turėtų išvystyti ir gaminti originalią kinų animaciją bei gyvo veiksmo filmus, skirtus Kinijai ir visam pasauliui. Kompanija taip pat teiks gyvas pramogas, kurs teminius pramogų parkus, žaidimus ir vartojamuosius produktus. „Oriental DreamWorks“, kurios 45% priklauso „DreamWorks Animation“, o 55% - partneriams iš Kinijos, pradėjo veiklą 2012m. rugpjūčio 6 dieną turėdami 350 milijonų dolerių vertės kapitalą. Norėdami kurti animacinius filmus „37 Entertainment“, Kinijos animacijos studija, įdarbino 175 darbuotojus, kurie jau buvo dirbę su keletu „DreamWorks Animation“ televizinių projektų. Pirmąjį jų sukurtą animacinį filmą, „Kung Fu Panda 3“, planuojama išleisti 2016 metais. Tai bus bendras jų ir „DreamWorks Animation“ darbas, kurio viena trečioji dalis sukurta Kinijoje. Pirmasis originalus studijos animacinis filmas bus išleistas 2017 metais. Kasmet studija planuoja išleisti po naują animacinį filmą. Gyvo veiksmo filmą tikimasi išleisti per du metus. Sąjunga su Kinijos partneriais planuoja įrengti pramogų kompleksą pavadintą „Dream Center“. Šis pramogų kompleksas statomas Šanchajuje, o į jį inverstuota net 2.7 milijardai Amerikos dolerių. Jame bus įrengta keletas teatro salių, taip pat kino teatrų, parduotuvių, galerijų, viešbučių, restoranų bei didžiausias pasaulyje „IMAX“ ekranas. Tikimasi, jog šis pramogų kompleksas duris atvers jau 2016 metais.

2012 metų liepą „DreamWorks Animation“ laimėjo 155 milijonų dolerių vertės siūlymą įsigyti „Classic Media“, kuriems priklausė daugiau nei 450 pramogų šeimai ir daugiau nei 6100 animacinių ir gyvo veiksmo epizodų, įskaitant tokius kaip „Casper“, „Lassie“, „Rocky and Bullwinkle“, „Rudolph the Red-Nosed Reindeer“, „Underdog, Gumby“, „Fat Albert“, „Frosty the Snowman“, „VeggieTales“ ir „Where's Waldo?“ „Classic Media“ ketinama pervadinti į „DreamWorks Classics“. „Walt Disney Pictures“ ruošia gyvo veiksmo filmo „The Lone Ranger“ adaptaciją. Filmo autorinės teisės įsigytos iš „DreamWorks Classics“.

Anot „Los Angeles Times“ laikraštyje esančio pranešimo, „DreamWorks Animation“ tarėsi su „Sony Pictures“ dėl tolimesnio filmų, tokių kaip „The Croods“ ir „Turbo“, platinimo. Pranešime taip pat paminėta, jog „Sony“ galimai užsiims platinimu Jungtinėse Valstijose, o „20th Century Fox“ tvarkys tarptautinį platinimą. Taip pat buvo paskelbta apie galimai atnaujintą sandėrį su „Paramount“, tačiau tik sutinkant su pastarajai labiau priimtinomis sąlygomis. Vis dėlto, 2012 metų rugpjūtį „DreamWorks Animation“ pasirašė penkių metų platinimo sutartį tiek vidaus, tiek tarptautinei rinkai. „Rise of the Guardians“ yra paskutinis „DreamWorks Animation“ filmas, platinamas „Paramount Pictures“, o „The Croods“ bus pirmasis „DreamWorks Animation“ filmas platinamas „20th Century Fox“.

„DreamWorks Animation“ yra puikiai besiklostančiuose santykiuose su „HP“ ir naudoja išskirtinai tik „HP“ serverius ir darbo vietas. 2005m. „DreamWorks Animation“ tapo partneriais su „HP“ norėdami įvesti „HP Halo Telepresence Solutions“ technologijas, kurios leidžia žmonėms skirtingose vietose bendrauti akis į akį realiu laiku. 2005m. „AMD“ pasirašė 3 metų sutartį pasižadėdami tiekti procesorius „DreamWorks Animation“ įmonei. Šie santykiai nutrūko 2008m. ir „DreamWorks“ paskelbė, jog ateityje savo produkcijai jie naudos „Intel“ procesorius.

2010 metų liepos 4 dieną „DreamWorks Animation“ ir „Royal Caribbean“ paskelbė apie savo strategišką susivienijimą. „DreamWorks Animation“ 2011m. balandžio 27 dieną paskelbė apie savo planus pristatyti savo veikėjus į kurortus, priklausančius „Gaylord Entertainment“ – Nashville, Orlando, Dallas ir Washington D.C. Vakarienė ir nauji potyriai su „Shrek“, „Kung Fu Panda“ ir kitais „DreamWorks“ veikėjais yra dalis „DreamWorks Experience“.



== Logotipas ==
== Logotipas ==

01:41, 15 kovo 2013 versija

DreamWorks Studios
FormaDukterinė įmonė
Įkurta1994 m. spalio 12 d.
Centrinė būstinėUniversal Sitis, Los Andželas, Kalifornija, JAV
Svarbiausi darbuotojaiStacy Snider (bendrapirmininkas, CEO)
ProdukcijaKino filmai, televizijos programos
Savininkas (-ai)Nepriklausoma (1994–2006 m.)
Viacom (2006–2008 m.)
Reliance ADA Group (2008–dabar)
Darbuotojų1 200 (2008 m.)
PadaliniaiDreamWorks Animation (buvusi)
DreamWorks Live Theatrical Productions (dabartinė)
DreamWorks Movie Network (dabartinė)
DWKids.com (dabartinė)
Dukterinės įmonėsDreamWorks Records (buvęs)
DreamWorks Interactive (buvęs)
DreamWorks Television (dabartinis)
DreamWorks Home Entertainment (dabartinis)
Go Fish Pictures (buvęs)
Tinklalapiswww.dreamworksstudios.com

„DreamWorks Animation“ – tai Amerikos animacijos studija, įsikūrusi Glendalo mieste, Kalifornijoje, kurianti pilnametražius animacijos filmus bei televizijos programas. Įmonė kol kas yra išleidusi 25 animacijos filmus, tarp kurių yra „Šrekas“, „Kung Fu Panda“ bei „Kaip prisijaukinti slibiną“. 2012 metų spalį iš savo sukurtų filmų „DreamWorks“ visame pasaulyje uždirbo 10 milijardų dolerių (26,7 milijardus Lt). Keturios iš kompanijos animacijų („Šrekas 2“, „Šrekas 3“, „Šrekas. Ilgai ir laimingai“ bei „Madagaskaras 3“) yra 50-ties visų laikų daugiausiai uždirbančių filmų sąraše.

Istorija 1994-2004

1994 metų spalio 12 dieną „DreamWorks SKG“ įkūrė trys ryškūs pramogų pasaulio veikėjai – direktorius ir prodiuseris Steven Spielberg, muzikos vadovas David Geffen bei buvęs Disney kino studijos vadovas Jeffrey Katzenberg. Naujoji studija pritraukė begales jaunų bei perspektyvių kino kūrėjų, menininkų iš buvusios Spielberg‘o animacijos studijos „Amblimation“. Pirmieji prisijungė jau 1995 metais, kai buvo baigtas paskutinis jų pilnametražis animacinis filmas , o likusieji - 1997 metais, galutinai užsidarius studijai.

1995-siais „DreamWorks“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Pacific Data Images“ ir suformavo naują uždarąją akcinę bendrovę „PDI“. Ši naujoji sąjunga davė puikią pradžią kompiuterizuotų animacinių filmų kūrimo procese pradėdama nuo „Skruzdėliuko Z“ pasirodymo 1998–aisiais. Tais pačiais metais DreamWorks SKG sukūrė „Egipto princą“, kuriame buvo panaudota mišri technika - tiek CG technologijos, tiek tradicinės animacijos technika.

1997–siais „DreamWorks“ pradėjo bendradarbiauti su britų stop–motion animacijos studija „Aardman Animations“, ieškodama pagalbos stop- motion animacinio filmo „Viščiukų maištas“ paruošiamuosiuose darbuose. Vėliau jie pratęsė savo bendradarbiavimą dar keturiems papildomiems filmams. Kurdami stop–motion animacinius filmus kartu su „Aardman“, jie aprėpė ir sujungė net tris pagrindinius animacinių filmų stilius, įskaitant ir kompiuterinę bei tradicinę animacijas. Ši partnerystė leido „DreamWorks“ dalyvauti ir įsilieti į stop–motion animacinių filmų gamybą Bristolyje ir taip pat „ Aardman“ pavyko sudalyvauti keleto CGI animuotų filmų kūrime Jungtinėse Valstijose. 2000–siais „DreamWorks SKG“ įkūrė naująjį savo padalinį „DreamWorks Animation“, kuris gamintų abiejų stilių (CGI ir tradicinės animacijos) animuotus pilno metro filmus. Jau kitais metais pasirodęs „Šreko“ filmas pelnė pirmąjį įmonės „Oskaro“ apdovanojimą, geriausio animacinio filmo nominacijoje. Dėl akivaizdžios ir neginčijamos CGI animacinių filmų sėkmės, tais pačiais metais „DreamWorks Animations“ nusprendė visiškai atsisakyti tradicinės animacijos technikos ir visiškai pasinerti į kompiuterizuotų animacinių filmų industriją. Pradedant „Šreku 2“ baigiant visais kitais įmonės filmais, kurių dalį jie kūrė kartu su „Aardman“, visi jie turėjo būti būtent CGI stiliaus. Taip pat „DreamWorks“ tapo pirmąja kino studija tais pačiais metais išleidusia du kompiuterizuotus savo animacinius filmus – tai „Šrekas 2“ ir „Visa tiesa apie ryklį“.

Animacijos padalinys 2004 metų spalio 4 dieną buvo atskirtas į Jefffrey Ketzenberg‘o vadaujamą kompaniją, pavadinimu „DreamWorks Animation SKG, Inc“. Taip pat „DreamWorks Animation“ išlaikė savo susidomėjimą bei bendradarbiavimą su PDI/DreamWorks padaliniu. Jie susitarė, jog pastarasis platins DreamWorks Animation kurtus animacinius filmus iki 2010 metų gruodžio 20 dienos arba tol, kol jie sukurs 12 naujų animacinių filmų.

Nuo 2004-ųjų iki dabar

2006-ųjų Sausio 31-ąją, „Paramount Pictures“ įsigijo „DreamWorks SKG“, o kartu gavo ir teisę visame pasaulyje platinti visus animacinius filmus, įskaitant ir anksčiau išleistus „DreamWorks Animation“ produktus. Ši teisė turėjo galioti iki 13-os naujų „DreamWorks Animation“ animacinių filmų išleidimo arba iki 2012-ųjų gruodžio 31-os dienos.

Spėjus išleisti tris iš penkių filmų, partnerystė su „Aardman“ pasibaigė po „Srovės nublokšti“ premjeros lapkritį, 2006-aisiais. Pareiškimas buvo pristatytas prieš filmo premjerą, Spalio 3-ąją, nurodant „kūrybinius skirtumus“ kaip priežastį. „DreamWorks Animation“ išlaikė bendrą teisę į visų filmų, pastatytų kartu su „Aardam“, nuosavybę, išskyrus filmą „Volisas ir Gromitas: kepalo ir mirties reikalas“, į kurį jie išsaugojo tik pasaulinio platinimo teisę.

2007–siais metais, kovo 13–ąją, „DreamWorks Animation“ paskelbė išleisiantys visus filmus, pradedant „Monstrai prieš ateivius“ (2009) stereoskopiniu 3D formatu. Kartu su „Intel“ jie išvystė naują 3D filmų kūrimo technologiją "InTru3D". 2008-siais, „DreamWorks Animation“ praplėtė savo kūrybą į Indiją, kur įkūrė specialų padalinį „Technicolor” viduje, pavadintą „DreamWorks Dedicated Unit”. Iš pradžių „DDU“ dirbo su televizijai skirtais projektais, kaip „Kalėdinis Madagaskaras“ bei „Šrekas. Helouvynas“ ir DVD projektais. Sukūrus animacijas daliai „Batuotas katinas“ (2011), jie pradėjo prisidėti prie pilnametražių filmų kūrimo. Nuo 2009-ųjų studija buvo pastovus žurnalo „Fortune magazine“ 100-o Geriausių Darbdavių sąrašo svečias. Kaip vienintelė pramogų pasaulio įmonė sąraše, ji buvo įvertinta 47-ąja vieta 2009-siais, 6-ąja – 2010-siais, 10-ąja 2011-ais, 14-ąja 2012-ais bei 12-ąja 2013-ais. Kompanija buvo vertinama jos darbuotojų už atvirumą, bendradarbiavimo kultūrą ir nemokamus pusryčius bei pietus – privalumą, kurio nebuvo galima rasti daugelyje kitų įmonių.

2010-siais, „DreamWorks Animation“ skelbė ketinanti išleisti 5 pilno metro animacinius filmus per dvejus metus. Vis dėlto, šie planai buvo pakeisti ir po 2012-ųjų, Katzenberg‘as pareiškė, kad kino studija susilaikys nuo šio gamybinio skubėjimo, netgi tuo atveju, jei tai reikštų ansktesnio įmonės pareiškimo apie ambicingus įmonės planus ignoravimą. 2010-siais „DreamWorks Animation“ tapo pirmąja kino studija, kuri per metus išleido tris CGI-animuotus filmus. Tais pačiais metais „DreamWorks Animation“ sukūrė naują padalinį pavadinimu „MoonBoy Animation“. Padalinio pirmąja laida buvo bendras darbas su „Fox Television Animation“ - „Neighbors from Hell“.

2012 m. vasario 17 dieną „DreamWorks Animation“ paskelbė apie savo ir „China Media Capital“, „Shanghai Media Group“ ir „Shanghai Alliance Investment“ rizikingą sumanymą steigti pramogų kompaniją pavadinimu „Shanghai Oriental DreamWorks Film & Television Co“. kuri sutrumpintai pavadinta „Oriental DreamWorks“. Šis naujas sumanymas turėtų išvystyti ir gaminti originalią kinų animaciją bei gyvo veiksmo filmus, skirtus Kinijai ir visam pasauliui. Kompanija taip pat teiks gyvas pramogas, kurs teminius pramogų parkus, žaidimus ir vartojamuosius produktus. „Oriental DreamWorks“, kurios 45% priklauso „DreamWorks Animation“, o 55% - partneriams iš Kinijos, pradėjo veiklą 2012m. rugpjūčio 6 dieną turėdami 350 milijonų dolerių vertės kapitalą. Norėdami kurti animacinius filmus „37 Entertainment“, Kinijos animacijos studija, įdarbino 175 darbuotojus, kurie jau buvo dirbę su keletu „DreamWorks Animation“ televizinių projektų. Pirmąjį jų sukurtą animacinį filmą, „Kung Fu Panda 3“, planuojama išleisti 2016 metais. Tai bus bendras jų ir „DreamWorks Animation“ darbas, kurio viena trečioji dalis sukurta Kinijoje. Pirmasis originalus studijos animacinis filmas bus išleistas 2017 metais. Kasmet studija planuoja išleisti po naują animacinį filmą. Gyvo veiksmo filmą tikimasi išleisti per du metus. Sąjunga su Kinijos partneriais planuoja įrengti pramogų kompleksą pavadintą „Dream Center“. Šis pramogų kompleksas statomas Šanchajuje, o į jį inverstuota net 2.7 milijardai Amerikos dolerių. Jame bus įrengta keletas teatro salių, taip pat kino teatrų, parduotuvių, galerijų, viešbučių, restoranų bei didžiausias pasaulyje „IMAX“ ekranas. Tikimasi, jog šis pramogų kompleksas duris atvers jau 2016 metais.

2012 metų liepą „DreamWorks Animation“ laimėjo 155 milijonų dolerių vertės siūlymą įsigyti „Classic Media“, kuriems priklausė daugiau nei 450 pramogų šeimai ir daugiau nei 6100 animacinių ir gyvo veiksmo epizodų, įskaitant tokius kaip „Casper“, „Lassie“, „Rocky and Bullwinkle“, „Rudolph the Red-Nosed Reindeer“, „Underdog, Gumby“, „Fat Albert“, „Frosty the Snowman“, „VeggieTales“ ir „Where's Waldo?“ „Classic Media“ ketinama pervadinti į „DreamWorks Classics“. „Walt Disney Pictures“ ruošia gyvo veiksmo filmo „The Lone Ranger“ adaptaciją. Filmo autorinės teisės įsigytos iš „DreamWorks Classics“.

Anot „Los Angeles Times“ laikraštyje esančio pranešimo, „DreamWorks Animation“ tarėsi su „Sony Pictures“ dėl tolimesnio filmų, tokių kaip „The Croods“ ir „Turbo“, platinimo. Pranešime taip pat paminėta, jog „Sony“ galimai užsiims platinimu Jungtinėse Valstijose, o „20th Century Fox“ tvarkys tarptautinį platinimą. Taip pat buvo paskelbta apie galimai atnaujintą sandėrį su „Paramount“, tačiau tik sutinkant su pastarajai labiau priimtinomis sąlygomis. Vis dėlto, 2012 metų rugpjūtį „DreamWorks Animation“ pasirašė penkių metų platinimo sutartį tiek vidaus, tiek tarptautinei rinkai. „Rise of the Guardians“ yra paskutinis „DreamWorks Animation“ filmas, platinamas „Paramount Pictures“, o „The Croods“ bus pirmasis „DreamWorks Animation“ filmas platinamas „20th Century Fox“.

„DreamWorks Animation“ yra puikiai besiklostančiuose santykiuose su „HP“ ir naudoja išskirtinai tik „HP“ serverius ir darbo vietas. 2005m. „DreamWorks Animation“ tapo partneriais su „HP“ norėdami įvesti „HP Halo Telepresence Solutions“ technologijas, kurios leidžia žmonėms skirtingose vietose bendrauti akis į akį realiu laiku. 2005m. „AMD“ pasirašė 3 metų sutartį pasižadėdami tiekti procesorius „DreamWorks Animation“ įmonei. Šie santykiai nutrūko 2008m. ir „DreamWorks“ paskelbė, jog ateityje savo produkcijai jie naudos „Intel“ procesorius.

2010 metų liepos 4 dieną „DreamWorks Animation“ ir „Royal Caribbean“ paskelbė apie savo strategišką susivienijimą. „DreamWorks Animation“ 2011m. balandžio 27 dieną paskelbė apie savo planus pristatyti savo veikėjus į kurortus, priklausančius „Gaylord Entertainment“ – Nashville, Orlando, Dallas ir Washington D.C. Vakarienė ir nauji potyriai su „Shrek“, „Kung Fu Panda“ ir kitais „DreamWorks“ veikėjais yra dalis „DreamWorks Experience“.


Logotipas

„DreamWorks“ logotipe vaizduojamas ant pusmėnulio sėdintis ir žvejojantis berniukas. Idėja sukurti tokį logotipą kilo Stivenui Spilbergui, kuris pradžioje norėjo kompiuteriu sukurto paveikslėlio, tuo tarpu konsultantas vaizdo efektų kūrime Denisas Murenas (Dennis Muren) pasiūlė pieštinę versiją. Sukurti logo buvo patikėta dizaineriui Robertui Hantui (Robert Hunt), kurio sūnus pozavo berniuko modeliui. Hantas pateikė abejas versijas ir Spilbergas pasirinko kompiuterinę. Muzika, skambanti pasirodžius logotipui, buvo parašyta Džono Viljamso.