Šeimos biuras: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
MerlIwBot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: he:משרד משפחתי
Ptbotgourou (aptarimas | indėlis)
S r2.7.2) (robotas: Keičiama he:משרד משפחתי į he:Family Office
Eilutė 33: Eilutė 33:
[[es:Family office]]
[[es:Family office]]
[[fr:Family office]]
[[fr:Family office]]
[[he:משרד משפחתי]]
[[he:Family Office]]
[[it:Family office]]
[[it:Family office]]
[[sv:Family office]]
[[sv:Family office]]

02:34, 1 kovo 2013 versija

Šeimos biuras (angl. Family office) yra skirtas teikti integruotas turto valdymo bei administravimo paslaugas aukštas ir itin aukštas pajamas turinčioms šeimoms, kurios nori išsaugoti turtą ateities kartoms. Tai – į individualų klientą orientuotos ir visą šeimos turto valdymą apimančios paslaugos. Šeimos biurų paslaugos skirtos tokiems asmenims, kurių laisvos, investicijoms skirtos lėšos yra didesnės nei $100 mln. USD. Šeimos biurų paslaugos per metus gali kainuoti daugiau nei $1 mln. USD. Daugelis šeimos biurų aptarnauja tik tokias šeimas, kurios turi bent $500 mln. USD. tokių lėšų. Tačiau atsiradus daugiašeimiams biurams ši kartelė gerokai smuko. Dabar pakanka ir $5 mln. USD. laisvų, investicijoms skirtų lėšų.[1]

Paslaugos

Šeimos biuras – patarėjai, klientams ir jų šeimoms teikiantys visas finansų ir turto valdymo paslaugas. Tai – pavedimų vykdymas, investicijų valdymas, mokesčių planavimas ir deklaravimas, teisinės, buhalterinės apskaitos paslaugos, turto perdavimo planavimas. Šeimos turto administravimas gali apimti ir šeimos verslo reikalus, mokesčių klausimus, rūpestį vaikų mokslais, švenčių ir atostogų planavimą, filantropiją. Keičiantis kartoms, svarbu ne tik tinkamai valdyti bei išsaugoti turtą, bet ir perduoti ateities kartoms šeimos tradicijas bei moralines vertybes.

Ištakos

Pirmosios family office užuomazgos atsirado XIX amžiuje Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tuo metu pasiturintys pirkliai samdydavo patikimus patarėjus arba konsultantus, kurie prižiūrėdavo jų turtus, paskirstydavo juos šeimos nariams, kol turtų savininkai keliaudavo po Europą. Europoje family office užuomazgos atsirado maždaug prieš 300 metų kaip privatūs bankai.

Lietuvoje

Kol kas konkurentų mūsų šalyje neturinti „Lewben Family Offices“ orientuojasi į didžiausius klientus – didelį turtą sukaupusias ar ypač dideles pajamas gaunančias šeimas bei asmenis.

Taip pat skaitykite

Nuorodos

Išnašos