Faktai apie Čaką Norisą: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Siggis (aptarimas | indėlis)
Adam~ltwiki (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Faktai apie Čaką Norisą''' — žmonių sukurti fiktyvūs, satyriniai „faktai“ apie aktorių [[Čakas Norisas|Čaką Norisą]], perdėtai pabrėžiantys tam tikras jo savybes.
{{gcheck}}
{{Cleanup}}
'''Faktai apie Čaką Norisą''' - [[Internetinis fenomenas]], kai žmonės prikūrė satyrinių „faktų“ apie žinomą aktorių [[Čakas Norisas|Čaką Norisą]], prigalvoja absurdiškų palyginimų, perdėtai pabrėžė tam tikras savybes, pvz., jėgą, patrauklumą ir vyriškumą.


Pavyzdžiui, [[Visata]] egzistuoja tik todėl, kad bijo būti vienoje planetoje su Čaku Norisu.
Pavyzdžiui: [[Visata]] egzistuoja tik todėl, kad bijo būti vienoje planetoje su Čaku Norisu.


Taip pat egzistuoja tokie satyriniai išgalvojimai ir apie kitus garsius žmones, sakykim Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną <ref>http://dirty.ru/comments/105620</ref>.
Taip pat egzistuoja tokie satyriniai išgalvojimai ir apie kitus garsius žmones: Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną <ref>[http://dirty.ru/comments/105620 dirty.ru]</ref>, Algimantą Čekuolį ir kt.

{{Šaltiniai}}
== Populiarūs faktai apie „Čaką Norisą“ ==
„Faktų“ pavyzdžiai:
*1. Čako Noriso ašaros gydo vėžį, bet jis toks kietas, kad niekada neverkia.
*2. Čakas Norisas niekada nemiega, jis laukia.
*3. Čakas Norisas dabar teisiasi su kanalu [[NBC]] tvirtindamas, kad „įstatymas ir tvarka“ – tai užregistruoti prekiniai ženklai jo kairė ir dešinė kojos.
*4. Pagrindinis tiekiamas Čako Noriso produktas - [[skausmas]].
*5. Jei jūs matote Čaką Norisą, jis mato jus, jei jūs jo nematote, gali būti, kad jums liko gyventi keletą sekundžių.
*6. Čakas Norisas iki begalybės suskaičiavo du kartus.
*7. Čakas Norisas nevaikšto į medžioklę, todėl, kad žodis "medžioti" numato nesėkmės galimybę. Čakas Norisas vaikšto žudyti.
*8. Čakas Norisas 1/8 – [[čerokis]], priskirimas čia ne prie ko, jis suvalgė indėną.
*9. Paskutiniame Gineso rekordų knygos puslapyje smulkiu šriftu nurodyta, kad visi pasauliniai rekordai priklauso Čakui Norisui, o knygoje tik išvardinti žmonės, kuriems maksimaliai pavyko prie jų priartėti.
*10. Kai dievas pasakė: "Tebūnie šviesa!", Čakas atsakė: „Pasakyk prašom“.

<!--Prašome daugiau nepildyti faktų, kadangi čia pateikta tik 10 pavydžių, ir daugiau pavyzdžių nereikia.-->


== Atsiradimas ==
== Atsiradimas ==
Pirma faktai apie Čaką Norisą atsirado [[IRC]] ir tokiose svetainėse, kaip [[Something Awful forums]] 2005 m. pradžioje. Konano O'Brien juokeliai ''Late Night su Conan O'Brien'', kuriems pagrindą davė serialas [[Volkeris, Teksaso reindžeris]] tapo faktų pradžia.
Pirmieji faktai apie Čaką Norisą 2005 m. pradžioje atsirado [[IRC]] ir tokiose svetainėse, kaip „Something Awful forums“{{faktas}}. Konano O'Brien juokeliai ''Late Night su Conan O'Brien'', kuriems pagrindą davė serialas [[Volkeris, Teksaso reindžeris]] tapo faktų pradžia{{faktas}}.


== Čako atsakymas ==
== Čako Noriso atsakymas ==
[[Čakas Norisas]] davė atsakymus į faktus apie Čaką Norisą savo internetinėje svetainėje:
Čakas Norisas į faktus apie save savo internetinėje svetainėje atsakė:


<blockquote>Aš žinau apie įvairius išgalvotus pasisakymus apie mane, pavadintus „Faktai apie Čaką Norisą“, kurie neseniai pradėjo plisti internete ir elektroniniuose laiškuose. Kai kuriuos iš jų mačiau. Kai kurie jų juokingi, kiti labai keisti. Augęs ne „laukiniame Interneto pasauly“, o Laukinių Vakarų įtakoje, aš nelabai žinau, ką man apie juos manyti. Mane tai nustebino. Žinau, kad berniukai — bus berniukais, todėl nei įsižeidžiau, nei reagavau į juos rimtai. Galbūt šie išgalvoti sakiniai paskatins domėtis apie mane iš neseniai išleistos mano autobiografinės knygos „Against All Odds“? <ref>[http://www.chucknorris.com/html/events.aspx?type=3 www.chucknorris.com]</ref></blockquote>
<blockquote>''I’m aware of the made up declarations about me that have recently begun to appear on the Internet and in emails as «Chuck Norris facts.» I’ve seen some of them. Some are funny. Some are pretty far out. Being more a student of the Wild West than the wild world of the Internet, I’m not quite sure what to make of it. It’s quite surprising. I do know that boys will be boys, and I neither take offense nor take these things too seriously. Who knows, maybe these made up one-liners will prompt young people to seek out the real facts as found in my recent autobiographical book, «Against All Odds?» They may even be interested enough to check out my novels set in the Old West, «The Justice Riders», released this month. I’m very proud of these literary efforts.''</blockquote>
<blockquote>Man yra žinoma apie įvairius pasisakymus apie mane, kaip „Faktai apie Čaką Norisą“, ne taip seniai pasirodžiusius Internete ir elektroninėse žinutėse. Kai kuriuos aš mačiau. Dauguma jų žaismingi, dauguma labai neįprasti. Esu daugiau išeivis iš Laukinių Vakarų, negu iš laukinio Interneto, aš ne labai žinau, ką man su tuo daryti. Tai visiškai netikėta man. Aišku, kad berniukai visada bus berniukais ir aš visai nenoriu įsižeisti ar priimti tai kaip nors rimtai. Kas žino, gal šie jauni žmonės panorės sužinoti apie mano realų gyvenimą iš neseniai išėjusios mano autobiografinės knygos „Against All Odds“? Gal juos sudomins neseniai mano išleisti romanai „Teisingumo raitelis“, pasakojantis apie Laukinius vakarus. Aš labai didžiuojuosi savo literatūriniais pasiekimais.</blockquote>


2006 m. kovo 20 d. [[Time]] žurnale buvo išspausdintas atsakymas į faktus apie jį, jis pasakė, kad jie „keisti, bet labai populiarūs“ ir pateikė vieną iš jų: „Čakas Norisas gali dalinti iš nulio“. <ref>[http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1172246-2,00.html www.time.com]</ref>
== Pop-kultūra ==
* Čakas Norisas pasirodė per ''[[The Tony Danza Show]]'' ir ''[[The Best Damn Sports Show Period]]'', kur buvo paklaustas apie faktus. Vėliau jis perskaitė karštų faktų dešimtuką apie save ir pridėjo savo mylimiausią faktą: ''They once tried to carve Chuck Norris’s face into Mount Rushmore, but the granite wasn’t hard enough for his beard''.
* ''[[Rolling Stone]]'' faktams buvo skirtas nedidelis įdėklas.
* 2006 m. kovo 20 d. [[Time]] žurnale buvo išspausdintas atsakymas į faktus apie jį, jis pasakė, kad jie „keisti, bet labai populiarūs“ ir pateikė vieną iš jų: „Čakas Norisas gali dalinti iš nulio“. [http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1172246-2,00.html]


== Nuorodos ==
== Nuorodos ==
<references/>
* [http://chackas.100webspace.net Čako Noriso faktų generatorius lietuviškai]
* [http://jetfraer.livejournal.com/310099.html Faktų apie Čaką Norisą vertimas į rusų kalbą]

{{ref}}


[[Kategorija:Posakiai]]
[[Kategorija:Posakiai]]

18:00, 12 vasario 2008 versija

Faktai apie Čaką Norisą — žmonių sukurti fiktyvūs, satyriniai „faktai“ apie aktorių Čaką Norisą, perdėtai pabrėžiantys tam tikras jo savybes.

Pavyzdžiui: Visata egzistuoja tik todėl, kad bijo būti vienoje planetoje su Čaku Norisu.

Taip pat egzistuoja tokie satyriniai išgalvojimai ir apie kitus garsius žmones: Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną [1], Algimantą Čekuolį ir kt.

Atsiradimas

Pirmieji faktai apie Čaką Norisą 2005 m. pradžioje atsirado IRC ir tokiose svetainėse, kaip „Something Awful forums“[reikalingas šaltinis]. Konano O'Brien juokeliai Late Night su Conan O'Brien, kuriems pagrindą davė serialas Volkeris, Teksaso reindžeris tapo faktų pradžia[reikalingas šaltinis].

Čako Noriso atsakymas

Čakas Norisas į faktus apie save savo internetinėje svetainėje atsakė:

Aš žinau apie įvairius išgalvotus pasisakymus apie mane, pavadintus „Faktai apie Čaką Norisą“, kurie neseniai pradėjo plisti internete ir elektroniniuose laiškuose. Kai kuriuos iš jų mačiau. Kai kurie jų juokingi, kiti labai keisti. Augęs ne „laukiniame Interneto pasauly“, o Laukinių Vakarų įtakoje, aš nelabai žinau, ką man apie juos manyti. Mane tai nustebino. Žinau, kad berniukai — bus berniukais, todėl nei įsižeidžiau, nei reagavau į juos rimtai. Galbūt šie išgalvoti sakiniai paskatins domėtis apie mane iš neseniai išleistos mano autobiografinės knygos „Against All Odds“? [2]

2006 m. kovo 20 d. Time žurnale buvo išspausdintas atsakymas į faktus apie jį, jis pasakė, kad jie „keisti, bet labai populiarūs“ ir pateikė vieną iš jų: „Čakas Norisas gali dalinti iš nulio“. [3]

Nuorodos

  1. dirty.ru
  2. www.chucknorris.com
  3. www.time.com