Sostinių golfo klubas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sostinių golfo klubas

Sostinių golfo klubo emblema

Įkurta 2006 m. liepos 7 d.
Tipas Golfo aikštynas
Vieta Lietuvos vėliava Lietuva, Pipiriškių k., Elektrėnų sav.
Architektas Švedijos vėliava Švedija,
Peter Chamberlain[1]
Duobučių skaičius 18[2]
Oficiali svetainė capitals.lt/

Sostinių golfo klubas – 18 duobučių golfo aikštynas Pipiriškių kaime, Elektrėnų savivaldybėje.

2005 m. rudenį atidarytos pirmosios 9 golfo aikštyno aikštelės. 2006 m. liepos 6 d. pilnai įrengtas klubo namas bei likusios 9 aikštelės. 2006 m. liepos 7 d. surengtas klubo namo ir 18 aikštelių aikštyno atidarymas. Ši data yra laikoma Sostinių golfo klubo bei aikštyno gimtadieniu. Klubas laikomas pirmuoju profesionaliu 18-os duobučių golfo aikštynu Lietuvoje.[3]

„Sostinių golfo klubo“ vardas ir jį atspindintis logotipas buvo pasirinkti todėl, kad būtų garsinamos keturios istorinės Lietuvos sostinės – Kernavė, Trakai, Kaunas ir Vilnius. Aikštynas yra maždaug šių keturių miestų geografiniame centre.

Per pirmus gyvavimo metus klubas suorganizavo per 30 turnyrų ir 250 renginių. Nuo 2006 m. „Sostinių golfo klubo“ vaikų „Pipiro“ akademijoje auga ir naujoji golfo žaidėjų karta. 2007 m. vasarą buvo suorganizuota vaikų golfo stovykla. 2006–2007 m. žiemą aikštyne buvo įrengtos slidinėjimo trasos, kurias planuojama įrengti kasmet, atsižvelgiant į oro sąlygas.

2008 m. „Sostinių golfo klubo“ aikštynas JAV žurnalo „GOLF INC“ buvo išrinktas geriausiu nauju 2008-ųjų metų projektu tarptautiniame divizione (visas pasaulis, išskyrus JAV). Tais pačiais metais aikštyne buvo surengtas pirmasis tarptautinis profesionalų turnyras „SAS Masters“.

2008 m. vasarą prezidentas Valdas Adamkus su pirmąja dama tapo klubo Garbės Nariais. Klube saugomas ir prezidento golfo lazdų komplektas, padovanotas JAV prezidento Bušo.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]