SoccerProject

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

SoccerProject – nemokamas futbolo menedžeris internete, išleistas 2004 metais. Žaidime dalyvauja tūkstančiai žaidėjų (vadovų) iš įvairių pasaulio šalių. Žaidimui reikia tik standartinės interneto naršyklės. Tampama klubo vadovu, atsakant už savo darbuotojus, žaidėjus, stadioną, rungtynes, žaidėjų pirkimą - pardavimą, finansus ir kt. Tikslas – sukurti žymiausią futbolo klubą, nugalėti kitus varžovus.

Žaidimas valdomas per interneto naršyklę, o viskas kas vyksta žaidime – vyksta realiu laiku. Be paties žaidimo yra ir papildomi priedai, kurie padeda analizuoti savo komandą išjungus internetą.

Taip pat yra sukurta lietuvių bendruomenė apjungianti lietuviškus klubus, padedanti naujai įsikūrusiems lietuvių klubams savo patarimais, forumu, IRC ir kitais naudingais priedais. Lietuvių bendruomenė turi ir savo lygą.

SoccerProject yra keturios rungtynių rūšys - Lyga, Taurė, draugiškos rungtynės ir draugiškas turnyras. Lygos rungtynės vyksta pirmadienį - penktadienį, Taurės - trečiadienį, o draugiškos ir draugiški turnyrai - savaitgaliais.

SoccerProject Futbolo Asociacija (SPFA)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

SoccerProject Futbolo Asociacijos (SPFA) nariai turi daugiau funkcijų, nei paprasti nariai. Jais galima tapti parėmus žaidimą, ir padėjus išlaikyti visą projektą. Užsakyti SPFA galima ir kitam vartotojui. SPFA nariai galės mėgautis: be reklaminių skydelių (banerių) apačioje, geresne statistikos sistema, didesnėmis draugiškų turnyrų organizacijomis (galės dalyvauti 32 komandos), nikų (pravardžių) uždėjimais žaidėjams, galimybe matyti trofėjus bei SPFA nario numerius, atostogomis trunkančiom 2 kartus ilgiau, rungtynių ataskaitomis, kurios bus atsiunčiamos el. paštu, favoritų sąrašu, geresniu dalyvavimu draugiškose rungtynėse (bus galima dalyvauti 9 draugiškose rungtynėse), geresne rinktinių sistema (bus galima sudaryti 4 rinktines), žaidėjų numeracija, galimybe rašyti pranešimus spaudai bei svečiams (svečiai galės matyti pranešimus, aplankę klubą), priminimais apie naują simuliaciją, bei galimybe gauti informaciją apie kitus SPFA narius.

Trenirtuotės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Treniruotės yra svarbios, norint ugdyti ir palaikyti savo žaidėją. Treniravimui reikalingas treneris, kuris ugdys žaidėjus. Juos ugdyti gali treneris, arba pats vadovas. Yra keturi žaidėjų tipai (vartininkai, gynėjai, vidurio žaidėjai ir puolėjai) ir jie treniruojami skirtingais būdais. Tai yra, jei vienas žaidėjų tipas gali išsitreniruoti vieną funkciją, kitas, galbūt - ne.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]