Septynios seserys

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Septynios seserys

PavadinimasWhat Happened to Monday
Kilmės šalisJungtinė Karalystė Jungtinė Karalystė
JAV
Prancūzija
Belgija
RežisieriusTommy Wirkola
Scenaristas (-ai)Max Botkin
Keery Williamson
VaidinaNoomi Rapace
Willem Dafoe
Glenn Close
Metai2017
Žanrasdrama
Trukmė107 min.
Kalbaanglų
Biudžetas20 mln. JAV dolerių
Pajamos28 mln. JAV dolerių
IMDb įrašas

Septynios seserys – režisieriaus Tommy Wirkola sukurta fantastinė utopija. Originalus jo pavadinimas verčiamas „Kas nutiko Pirmadienei“. (angl. What Happened to Monday).[1] Pagrindinio vaidmens atlikėja Noomi Rapace juostoje įkūnijo septynias identiškas seseris, nors pradinėje versijoje filmo herojus turėjo būti vyras.[2]

Filmavimas buvo vykdomas Rumunijoje ir truko 94 dienas.[3]

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

XXI a. vidurys. Dėl per didelio žmonių skaičiaus ir maisto trūkumo šeimoms leidžiama turėti tik po vieną vaiką. Kiti vaikai paimami ir patalpinami į kreosono būklę, iš kurios galės būti pažadinti, kuomet žmonija išspręs populiacijos problemą. Visą tvarką prižiūri specialios organizacijos, kurios, esant reikalui, atima „nelegalius vaikus“.

Terensas Setmanas sužino, kad jo duktė, kurios jis seniai nematė, mirė gimdydama, tačiau spėjo susilaukti septynerių mergaičių. Terensas nusprendžia išsaugoti visus vaikus ir tam paskiria visą savo gyvenimą.

Praeina 30 metų. Merginos, pavadintos savaitės dienų vardais, gyvena viename bute ir į lauką išeina kiekviena savo savaitės dieną. Jos dirba bendrą darbą ir kas vakarą dalinasi įspūdžiais, kad kitą dieną kita sesuo galėtų be klaidų gyventi viešą gyvenimą. Jos visos naudojasi viena – Karen Setman – tapatybe. Karen dirba banke ir laukia paaukštinimo, tačiau į šią vietą pretenduoja ir kolega, kuris užsimena apie jos paslapties atskleidimą.

Prasidėjus naujai savaitei, į darbą išėjusi Pirmadienė vakare negrįžta namo, o jos sekimo apyrankė pasirodo besanti išjungta. Kitą dieną Antradienė bando išsiaiškinti, ką veikė sesuo, tačiau ją suima ir pristato pas Nikoletę Keiman – politikę, vadovaujančią vaikų apskaitos priežiūros biurui. Ši leidžia suprasti, kad jai žinoma apie septynias seseris, tačiau reikalą bando sutvarkyti be viešo triukšmo. Į Setman butą pasiunčiamas agentų būrys, tačiau likusios seserys sugeba apsiginti: jos nužudo agentus, bet sužeista Sekmadienė taip pat miršta.

Likusios gyvos keturios seserys bando išgyventi, tačiau jų medžioklė tampa vis intensyvesnė.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Noomi Rapace – Pirmadienė, Antradienė, Trečiadienė, Ketvirtadienė, Penktadienė, Šeštadienė, Sekmadienė / Karen Setman
  • Villem Dafoe – Terensas Setmanas
  • Glenn Close – Nikoleta Keiman
  • Marwan Kenzari
  • Christian Rubeck

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Locarno filmų festivalis (nominacija) (2017)

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Monday“. rottentomatoes.com. Nuoroda tikrinta 2022-04-01.
  2. Ford, Rebecca (November 5, 2016). "Tommy Wirkola Talks Directing Noomi Rapace as Seven Identical Twins in 'What Happened to Monday?' (Q&A)". The Hollywood Reporter. Nuoroda tikrinta 2021-04-28.
  3. Ford, Rebecca (November 5, 2016). "Tommy Wirkola Talks Directing Noomi Rapace as Seven Identical Twins in 'What Happened to Monday?' (Q&A)". The Hollywood Reporter. Nuoroda tikrinta 2021-04-28.