Sean Strickland

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sean Strickland
Š. Striklandas 2022 m.
Gimė 1991 m. vasario 27 d. (33 metai)
Anaheimas, Kalifornija, JAV
Veikla mišrių kovos menų kovotojas
Aktyvumo metai 2008–
Žinomas (-a) už buvęs UFC vidutinio svorio kategorijos čempionas

Šonas Striklandas (angl. Sean Strickland, g. 1991 m. vasario 27 d.) – JAV mišrių kovos menų kovotojas, kovojantis UFC organizacijoje.

Ūgis 1,85 m, svoris 84 kg. Nuo 2014 m. kovoja UFC organizacijoje. 2023 m. iškovojo UFC vidutinio svorio kategorijos čempiono titulą. Karjeroje turi 28-ias pergales.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ankstyvoji karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Prieš patekdamas į UFC Š. Striklandas kovojo King Of The Cage (KOTC) organizacijoje. Kovojęs organizacijoje nuo 2008 iki 2013 m., jis tapo vidutinio svorio kategorijos čempionu, apgynė titulą keturis kartus. Kovodamas KOTC organizacijoje jis laimėjo 13 iš 13 dvikovų.

UFC[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Debiutavo UFC 2014 m. kovo 15 d. dvikovoje prieš Bubba McDaniel. Jis laimėjo dvikovą pirmojo raundo pabaigoje užsmaugus priešininką[1]. Jis taip pat laimėjo sekančią dvikovą prieš Luke Barnatt teisėjų nuosprendžiu[2].

Jis perėjo į pusvidutinio svorio kategoriją ir 2015 m. vasario 22 d. kovojo prieš argentinietį Santjagą Ponsinibijų. Po įtemptos dvikovos Š. Striklandas pralaimėjo vienbalsiu teisėjų nuosprendžiu[3]. Pusvidutinio svorio kategorijoje iš viso turėjo aštuonias dvikovas iš kurių laimėjo penkias.

2018 m. gruodį Š. Striklandas pateko į avariją, kai važiuojant motociklu jį nutrenkė automobilis. Jis patyrė daugelį traumų ir jam prireikė atlikti kelio operaciją[4].

Po dvejų metų pertraukos, 2020 m. spalio 31 d., jis sugrįžo į UFC ir į vidutinio svorio kategoriją dvikovoje prieš Džeką Maršmaną. Nors priešininkas svėrė 0,7 kg daugiau[5], Š. Striklandas laimėjo dvikovą vienbalsiu teisėjų nuosprendžiu[6].

Laimėjo sekančias keturias dvikovas ir 2022 m. liepos 2 d. susidūrė su Aleksu Pereira. A. Pereira pirmajame raunde pataikė taiklų šoninį smūgį ir nokautavo Š. Striklandą[7]. Jis taip pat pralaimėjo sekančią dvikovą prieš Džaredą Kanonierių teisėjų nuosprendžiu.

Teisėjų nuosprendžiu laimėjus prieš Nasurdiną Imavovą[8] ir nokautavus Abusipijaną Magomedovą[9], jam buvo suteikta galimybė kautis prieš tuometinį svorio kategorijos čempioną Izraelį Adesanija. Dvikova įvyko 2023 m. rugsėjo 10 d. Nors I. Adesanija buvo favoritas, Š. Striklandas spaudė priešininką naudodamas savo ištvermę, pataikė taiklius smūgius ir laimėjo dvikovą, bei tapo svorio kategorijos čempionu, vienbalsiu teisėjų nuosprendžiu[10][11].

2023 m. gruodžio 16 d. įsivėlė į muštynes su Drikusu du Plesi UFC 296 renginyje. Persimetus žodžiais, Striklandas paprašė gretimų žiūrovų, kad pasitrauktų ir užpuolė D. du Plesi. Jie buvo išskirti ir Striklandas buvo išmestas iš renginio[12].

2024 m. sausio 20 d. Striklandas kovėsi prieš D. du Plesi dėl UFC vidutinio svorio kategorijos čempiono titulo. Dvikovą pralaimėjo skirtingu teisėjų sprendimu ir prarado čempiono titulą[13].

Mišrių kovos menų rekordas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

34 dvikovos 28 pergalės 6 pralaimėjimai
Nokautu 11 2
Atlikus skausmingą veiksmą 4 0
Teisėjų nuosprendžiu 13 4

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]