Satta Outside

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Satta Outside
Vieta (-os)Lietuva
Aktyvumo metai2007 - dabar
Data (-os)Rugpjūčio 14-16 d.
Žanras (-ai)Įvairūs
URLOficiali svetainė

Satta Outside – alternatyvus muzikos ir meno festivalis Lietuvoje, pristato ska, dub, funk, beats ir dubstep atlikėjus. Rengiamas nuo 2007 metų.

Vieta[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Satta Outside festivalis vyksta Smiltynės miškuose, pievose, paplūdimyje ir industriniame jachtklubo angare. Kartu įkuriamos ne tik muzikos scenos, bet ir meno dirbtuvės, kuriose realizuojamos iš anksto paruoštos idėjos, pristatomi skulptorių, dailininkų, graffiti piešėjų kūriniai.

Satta Mama[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Romulą ir Remą žindo vilkė

Satta Mama – legenda, paaiškinanti Satta Outside gimimą.

„Kaip byloja istorinė tradicija, tai įvykę netolimais metais pr. m. e. Bet atsitikę taip, kad Silvija, pagimdžiusi dvynius, kurių tėvas buvęs pats dievas Marsas, karaliaus paliepta gavo įmesti dvynius į Dangę. Upė nepriėmusi aukos ir išnešusi kraitelę su kūdikiais į Smiltynės sausumą. Kurį laiką dvynius savo pienu maitinusi vilkė iš pušyno. Vėliau juos radęs piemuo, sukęs žolę netoli „Satta Outside“ laukų. Jis išauginęs dvynius, vardu Romulas ir Remas. Galiausiai vieną dieną jų kilmės paslaptis buvusi atskleista, broliai nuvertę karalių ir sugrąžinę sostą seneliui. Patys nepanorę likti tokiomis aplinkybėmis, grįžę ir nusprendę lafalinti, kaip piemenys buvo primokę. Kilus ginčui tarp brolių, kaip geriau reikia sukti smilgą tarp dantų, Romulas nubrozdinęs Remą, o varpų lauką pavadinęs „Satta Outside“ vardu.“

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]