SEB Enskilda

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

SEB Enskilda - pirmaujantis Šiaurės šalyse investicinis bankas, skandinavų kapitalo investicijų bendrovė; SEB grupės narys. Teikia investicinės bankininkystės paslaugas verslo klientams. Bendrovė konsultuoja verslo pardavimo ar pirkimo, verslo sujungimo, nuosavo ar skolinto kapitalo didinimo, privatizavimo, restruktūrizavimo ir verslo vertinimo klausimais. „SEB Vilfima“ padeda įmonėms, siekiančioms plėsti veiklą, specializuotis ar pertvarkyti verslą, rasti partnerius, finansavimą.

Istorija Lietuvoje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

SEB Vilfima buvo investicijų bendrovė, viena iš pirmaujančių Baltijos šalių kapitalo rinkos įmonių. Prestižinis kapitalo ir finansų rinkos žurnalas „Euromoney“ bendrovę „SEB Vilfima“ ne kartą yra pripažinęs geriausia patarėja įmonių susijungimo ir įsigijimo klausimais Lietuvoje. SEB Vilfimos tarybą sudarė SEB Enskilda, SEB Vilniaus banko, SEB Unibanka ir SEB Eesti Ühispank atstovai.

1993 m. Vilniuje įkurta UAB finansų maklerio įmonė „VilFima“.

1998 m. Vilniaus bankas, SEB grupės narys, įsigijo 70 % „VilFima“ akcijų. VilFima pakeitė pavadinimą į „VB Vilfima“, taip parodydama savo priklausomybę didžiausiam Lietuvos bankui.

2002 m. Vilniaus bankas išpirko likusius 30 % „VB Vilfimos“ akcijų ir tapo vieninteliu jos akcininku. Nuo 2002 m. VB Vilfima specializuojasi teikiant įmonių finansų paslaugas.

2005 m. VB Vilfima pakeitė pavadinimą į SEB Vilfima ir išplėtė savo veiklą į Latviją ir Estiją. Biurai - Vilniuje, Rygoje ir Taline ir bendradarbiaujama su visais SEB grupės bankais Baltijos šalyse: SEB Vilniaus banku, SEB Unibanka ir SEB Eesti Ühispank[1].

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Oficiali svetainė Archyvuota kopija 2007-10-08 iš Wayback Machine projekto. (lietuvių, anglų k.)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]