Quake II

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Quake II
Kūrėjas id Software
Leidėjas Activision
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data {{{išleidimo data}}}
Žanras (-ai) Pirmojo asmens šaudyklė
Režimas Vieno žaidėjo, kelių žaidėjų
Reitingai ESRB: M
OFLC: MA 15+
ELSPA: 15+
Platforma Amiga (68k), AmigaOS 4 (PowerPC), Nintendo 64, Macintosh, BeOS, Linux, Windows, PlayStation, Zeebo, Xbox 360
Versija 3.20
Variklis id Tech 2
Platinimas CD-ROM
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Quake
Kitos dalys Quake III Arena, Quake 4, Enemy Territory: Quake Wars, Quake Live
Oficiali svetainė

Quake IIpirmojo asmens šaudyklės žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas „id Software“ ir 1997 m. gruodžio 9 d. išleistas „Activision“. Tai nėra Quake tęsinys siužeto prasme, tačiau išlaiko panašų stilių, panašius ginklus ir atmosferą. Garso takelį žaidimui kūrė Rob Zombie, Sonic Mayhem ir Bill Brown.

Tai yra viena populiariausių visų laikų pirmojo asmens šaudyklių ir iki dabar žaidžiama internete, nors jau yra išėję ir Quake III, ir Quake IV.

Quake II grafinį variklį vėliau naudojo daug kitų žaidimų, kaip kad Half-Life, Heretic II, Daikatana, Kingpin: Life of Crime ir kiti.

Capture the flag[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Yra išėjusios net kelios Capture the Flag (CTF) modifikacijos. Čia žaidėjai kovoja pasiskirstę į dvi komandas ir taškai duodami už priešininkų vėliavos atnešimą prie savosios, savo vėliavos apgynimą ir panašiai. Taip pat įvestas naujas ginklas – grapple - tam tikras lynas, leidžiantis prisitraukti prie sienų ar lubų ir taip pasiekti kitu būdu nepasiekiamas vietas ar tiesiog padidinti judėjimo greitį. Žaidžiant ctf, geras grapple valdymas laikomas vienu svarbiausių įgūdžių kelyje į pergalę. Taip pat yra būtinas geras komandinis žaidimas. Dar vienas papildymas yra power - techs - specialūs daiktai, kurių vienu metu žaidėjas gali turėti tik vieną. Jie duoda įvairius efektus, pavyzdžiui, padidina ginklų daromą žalą.