Pagalbos aptarimas:DUK

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Gavau e.paštu patvirtinima iš wiki, paspaudžiau nuorodą, gavau atsakymą: Neteisingas patvirtinimo kodas. Kodo galiojimas gali būti jau pasibaigęs. Laikas tarp gavimo ir patvirtinimo apie 3 min.Čia kaip?[redaguoti vikitekstą]

Eh, žinau kad nesąmonėm užsiiminėju, bet ant sienų ne visada būna grafitti. Ir kam taip pesimistiškai?

Beje, kadangi žodis nelietuviškos kilmės, tai ir reikia rašyti grafitti, o ne grafiti, ar ne?

kokiose šalyse yra 'š' raidė yra vartojama(kur taip rašosi)?[redaguoti vikitekstą]

angliškoj Vikipedijoj rašo kažkiek. knutux 13:49, 18 Lapkričio 2005 (EET)

Dėl kopijavimo iš kitų šaltinių[redaguoti vikitekstą]

Sveiki, entuziastingi Wiki kurejai

Turiu klausimą: Ar galima į wiki perkelti žinias iš lietuviškų enciklopedijų (dabar leidžiamos Visuotinės lietuvių enc, ankstesnių tarybinių lietuviškų enciklopedijų)?

Jei tekstas bus tik minimaliai pakeistas, pritaikant jį wiki, tai nebus copyraito pažeidimas? Ar cia jau reikia - po kruopelę is visur ir nenukrypstant nuo tiesos?

Kaip dėl informacijos naudojimo iš kitų nemokamų enciklopedijų (kitomis kalbomis), prieinamų internete? Informacijos, talpinamos Lietuvos savivaldybių portaluose?

Suprantu,kad yra visiška laisvė naudojantis info iš tarptautinės wiki ir, kaip cia raso, iš portalo "ar žinai.lt".

Tačiau šiuo atveju, tarkit savo autoritetingą nuomonę, kaip reiktu garbingiau sužaisti su faktais iš kitų infošaltinių?

Atradęs laiko ketinu prisidėti prie Wiki plėtojimo.

Pagarbiai, Jonas.

Kopijuoti iš autorinėmis teisėmis apsaugotų darbų (VLE, kitų enciklopedijų, išskyrus su pasibaigusiu turtinių teisių galiojimu) negalima, tačiau perteikti faktus - galima (tiesioginis perrašymas nėra faktų perteikimas). Dėl nemokamų enciklopedijų - kiekvienas atvejis individualus, nes yra tokių, kuriomis galima nemokamai naudotis, bet negalima kopijuoti be autorių leidimo, bet yra ir tokių kaip Vikipedija, kai galima laisvai kopijuoti. knutux 09:57, 16 Gruodžio 2005 (EET)
Gali kopijuot viską iš eilės, kas buvo sukurta (ne perspausdinta!) TSRS iki 1973 metų gegužės 27 d: žr. en:Template:sovietpd angliškoj Vikipedijoje. Informacija ne pati naujausia, bet po šiuo punktu papuola visi Lysenkos, Stalino, Lenino darbai, seni straipsniai apie radijo aparatūrą ir kai kurie kiti įdomūs dalykai. Audriusa 11:04, 16 Gruodžio 2005 (EET)
Joks kopyraitas turbūt nebegalioja ir prieškarinei Lietuviškajai enciklopedijai, bet jos info labai pasenusi, tinka tik nedaugelis straipsnių. Dirgela 20:59, 18 Gruodžio 2005 (EET)