Okami

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ōkami
Kūrėjas Clover Studio (PS2)
Ready at Dawn (Wii)
Leidėjas Capcom
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data {{{išleidimo data}}}
Žanras (-ai) Veiksmo-nuotykių
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ACB: M
CERO: A
ESRB: T+
PEGI: 12+
Platforma PlayStation 2, Wii
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Reikalavimai
Platinimas DVD, Wii Optical Disc
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Ōkamiden
www.okami-game.com

Ōkami​ (pažodžiui jap. 大神 reiškia 'didis dievas (dvasia)', arba 'vilkas' jei rašoma ) – kompiuterinis veiksmo-nuotykių žaidimas, kurį sukūrė „Clover Studio“, o 2006 m. balandžio 20 d. išleido „Capcom“. „SonyPlayStation 2 versija išleista Japonijoje ir Šiaurės Amerikoje 2006 m. ir tik 2007 m. pasiekė Europą ir Australiją. Nepaisant „Clover Studio“ užsidarymo, praėjus keliems mėnesiams po žaidimo premjeros, Nintendo Wii versija buvo paleista į rinką „Ready at Dawn“ studijos 2008-ųjų balandį Šiaurės Amerikoje, birželį – Europoje ir 2009-ųjų spalį Japonijoje.

Veiksmas vyksta beveik tradicinėje senovės Japonijoje, kur susipina kelios tautinės legendos. Pagrindinė veikėja yra šintoizmo saulės dievybė Amaterasu, pasivertusi balto vilko pavidalu ir bando išgelbėti šalies gyventojus. Amaterasu (dar praminta Ammy) lytis nėra nusakyta žaidimo kūrėjų, tačiau tautosakoje ji turi moters kūną, tad daugumos gerbėjų laikoma ja. Žadimui būdingas išskirtinis sumi-e vizualinis stilius.

2010 m. rugsėjo 30 d. pasirodė tęsinys, Ōkamiden, skirtas Nintendo DS konsolei.

Žaidimas susižėrė beveik aukščiausius įvertinimus iš populiariausių vertinimo svetainių, tokių kaip Metacritic (93/100 PS2, 90/100 Wii), GameRankings (92,65 % PS2, 89,80 % Wii) ir pan.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]