Mumija: Drakono imperatoriaus kapas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mumija: Drakono imperatoriaus kapas

PavadinimasThe Mummy:
Tomb of the Dragon Emperor
Kilmės šalisJAV
RežisieriusRob Cohen
Prodiuseris (-iai)Stephen Sommers
James Jack
Bob Ducsay
Sean Daniel
Scenaristas (-ai)Alfred Gough
Miles Millar
KompozitoriusRandy Edelman
VaidinaBrendan Fraser
Maria Bello
John Hannah
Jet Li
Metai1999
Žanrasnuotykinis
Trukmė111 min.
Kalbaanglų, kinų
PlatintojasUniversal Studios
Biudžetas145 mln. dol.
IMDb įrašas

Mumija: Drakono imperatoriaus kapas (angl. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor), dar vadinamas Mumija 3 – 2008 m. JAV nuotykinis filmas, filmų Mumija ir Mumijos sugrįžimas tęsinys. Režisierius Robas Kohenas. Priešingai nei ankstesniuose filmuose, veiksmas vyksta nebe Egipte, o Kinijoje.

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Filmo pradžioje pasakojama apie pilietinį karą laimėjusį kinų imperatorių Han, kuris tampa galingiausiu valdovu. Jis pastato Didžiąją kinų sieną, į kurią užmūrija savo priešininkus. Jis įgyja paranormalių galių ir gali valdyti ugnį, vandenį, žemę, medį ir metalą. Viską pasiekęs imperatorius trokšta tapti nemirtingu ir pakviečia raganą Ci Džuan, kad ši jam suteiktų tokią savybę. Tačiau už nužudytą mylimąjį ji prakeikia imperatorių ir tas su savo kariauna pavirsta į Terakotinę armiją.

Po daugelio metų tą armiją atranda Riko ir Evelin sūnus Aleksas, drauge su profesoriumi Rodžeriu Vilsonu. Tuo tarpu britų muziejus patiki O’Konelams iš Britanijos į Kiniją nugabenti papuošalą – Šangrila akį. Tačiau Kinijoje šį artefaktą iš jų atima slapčia Kinijos armijai dirbantis Vilsonas bei generolas Jangas. Jie Šanrila akimi prikelia imperatorių ir keliauja į Himalajus, į Šangrila šalį, kur tikisi gauti magiškų galių ir prikelti terakotinę armiją. Visi trys O’Konelai, Džonatanas ir paslaptinga nepažįstamoji Lin seka jiems iš paskos. Kalnų šventykloje jie su ječių pagalba susikauna su imperatoriumi ir kinų armija. Tačiau Rikas kovoje žūsta, todėl nugabenamas į Šangrila, saugomą nemirtingosios Lin motinos Ci Džuan. Ji prikelia iš mirusiųjų Riką. Tačiau ten pasirodo imperatorius ir pasinėręs į amžinosios gyvybės šaltinį įgyja galią pavirsti bet kokiu gyvūnu. Pavirtęs drakonu jis skrenda prikelti terakotinės armijos ir užvaldyti pasaulį.

Imperatorius Han prikelia terakotinę armiją, tuo tarpu Ci Džuan paaukodama savo ir dukters nemirtingumą prikelia imperatoriaus užmūrytus priešus. Jie, padedami britų armijos lėktuvų susikauna su terakotine armija ir generolo Jango armija. Imperatorius nužudo jį bandžiusią nužudyti Ci Džuan. Tačiau Aleksas su Riku sugeba įveikti imperatorių perdurdami jo širdį stebuklingu durklu. Imperatorius virsta lava, o jo armija – dulkėmis.

Lin ir Aleksas įsimyli vienas kitą, o Džonatanas pasivogęs Šangrila akį vyksta į Peru, kur neva nebebus jokių mumijų.