Mirtinas žaidimas (1977 filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mirtinas žaidimas

Kilmės šalis JAV
RežisieriusPeter S. Traynor
Scenaristas (-ai)Anthony Overman
Michael Ronald Ross
VaidinaSondra Locke
Colleen Camp
Seymour Cassel
Beth Brickel
Metai1977
Žanrastrileris
Trukmė91 min.
Kalbaanglų
Biudžetas150 tūkst. JAV dolerių
IMDb įrašas

Mirtinas žaidimas (angl. Death Game) – 1977 m. JAV sukurtas psichologinis trileris.

Yra sukurti du jos perdirbiniai – 1980 m. Ispanijoje nufilmuotas „Viciosas al Desnudo“ ir 2015 m. režisieriaus Eli Roth sukurtas filmas „Tuk tuk“ su Keanu Reeves pagrindiniame vaidmenyje. Pastarąjį prodiusavo pirmojo filmo aktoriai Locke, Camp ir režisierius Traynor.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Sondra Locke – Džekson
  • Colleen Camp – Dona
  • Seymour Cassel – Džordžas Maningas
  • Beth Brickell – Karen Maning

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Džordžas Maningas, 40-metis verslininkas iš San Francisko, lieka per savo gimtadienį vienas, kuomet jo žmona priversta skubėti į kitą miestą pas priepuolį patyrusią motiną. Vėlų vakarą, per liūtį, į jo duris pasibeldžia dvi jaunos merginos, prisistačiusios kaip Džekson ir Dona. Jos vyksta į vakarėlį kitoje miesto pusėje, tačiau sugedo automobilis. Džordžas įsileidžia merginas į namus, kad šios galėtų išsidžiovinti drabužius ir paskambinti draugui.

Atsidūrusios viduje, merginos netrunka išprovokuoti šeimininką fiziniam suartėjimui, nepaisant to, jog šis leimingai vedęs.

Atsikėlęs ryte, Džordžas nustemba, kad merginos vis dar jo namuose. Netrukus paskambina žmona, kuri praneša dar kurį laiką užtruksianti. Merginos nerodo jokio ketinimo išvažiuoti, o jų elgesys tampa visiškai neprognozuojamas: nuo meilikavimo iki grasinimų apkaltinti seksualine prievarta. Pikti pokštai ir žodžiai virsta veiksmais, kol galiausiai Džordžas surišamas, o merginos pareiškia, kad jis savo elgesiu nusipelnė mirties...