Marquês de Sapucaí sambadromas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Marquês de Sapucaí sambodromas (port. Sambódromo) arba Sambadromas – specialiai Rio de Žaneiro karnavalui suprojektuota ir pastatyta arena Rio de Žaneiro centre Brazilijoje, kur sambos mokyklos žygiuoja ir varžosi parade kiekvienais metais.

Arena[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sambadromas buvo suprojektuotas Oscar Niemeyer ir pastatytas 1984 m. Jį sudaro 700 metrų paradiniu grindiniu išklota Marquês de Sapucaí gatvė su vietomis žiūrovams iš abiejų gatvės pusių (talpina 90 000 žmonių) ir aikštė gatvės gale (Praça da Apoteose), kur renkasi karnavalo dalyviai, pabaigę savo eiseną.

Gruodį prasideda techninės repeticijos.

Ne karnavalo metu Praça da Apoteose kartais naudojama tarptautinio masto koncertams.

Panoraminė nuotrauka (nufotografuota iš viršutinio sektoriaus 9 per Grupo de Acesso A eiseną)

Patobulinimai 2016 m. vasaros olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Arenoje vyks 2016 m. olimpinių žaidynių šaudymo iš lanko ir lengvosios atletikos maratono rungtys, o 2016 m. parolimpinių žaidynių šaudymo iš lanko rungtys.

Besiruošiant olimpiadai, šalia esantis senas Brahma fabrikas buvo nugriautas ir pastatytos papildomos vietos žiūrovams. Tai padidino arenos talpą 18 000 vietų. Sambadromas po atnaujinimų atsidarė 2012 m. vasario 7 d. Atidarymo ceremonijoje dalyvavo miesto meras Eduardo Paes bei architektas Oscar Niemeyer.