Marijos meilužiai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Marijos meilužiai

PavadinimasMaria‘s Lovers
Kilmės šalis JAV
RežisieriusAndrejus Končialovskis
Scenaristas (-ai)Gérard Brach
Andrejus Končialovskis
Paul Zindel
Marjorie David
VaidinaNastassja Kinski
Robert Mitchum
John Savage
Keith Carradine
Metai1984
Žanrasdrama
Trukmė109 min.
Kalbaanglų, kroatų ir serbų
IMDb įrašas

Marijos meilužiai (angl. Maria‘s Lovers) – 1984 m. rusų kilmės režisieriaus Andrejaus Končialovskio sukurta drama, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Nastassja Kinski. Už šį filmą režisierius buvo nominuotas Auksiniam liūtui Venecijos kino festivalyje bei Cezario apdovanojimui.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, į mažą miestelį Pensilvanijoje, kuriame gyvena serbų emigrantų bendruomenė, grįžta iš japonų nelaisvės išvaduotas Ivanas Babičius. Netrukus jo ryšys su buvusia mergina Marija atsinaujina ir jiedu susituokia, nors Ivano tėvas įsitikinęs, kad mergina per gera, kad būtų sūnaus žmona.

Ivano džiaugsmas grįžus į normalų gyvenimą ir vedus savo vaikystės draugę netrukus aptemdomas seksualinių problemų: būdamas su žmona, jis tampa impotentu, tačiau tokių problemų nepatiria su kitomis moterimis. Šeimyninis gyvenimas nuolat temdomas kivirčų, kol galiausiai Ivanas palieka žmoną ir išvyksta į kitą miestą. Marija, visą laiką saugojusi savo nekaltybę, susipažįsta su keliaujančiu muzikantu Klarensu. Po vienos nakties nuotykio ji išvaro naująjį meilužį, tačiau netrukus supranta esanti nėščia. Ji vyksta pas Ivaną, tačiau šis vėl ją atstumia.

Praėjus kuriam laikui, Ivanui su draugais besilinksminant su draugais, į barą užklysta Klarensas. Iš jo pasakojimo Ivanas atpažįsta istoriją apie Mariją ir nusprendžia grįžti namo. Ši, viena auginanti sūnų, priima jį pas save, o Ivaną nustoja kankinti impotencija žmonai...

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo