Lomboz

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Lomboz darbalaukio dalis

Lomboz – atviro kodo, laisvai platinamas Eclipse plėtinys J2EE programoms kurti. Jis turi priemones kurti, tikrinti, profiliuoti ir padėti į serverį servletus, JSP puslapius, EJB pupas ir kitokius modulius. Kaip ir JOnAS, Lomboz projektas priklauso ObjectWeb konsorciumui. Lomboz platinamas su LGPL licencija.

2006 m. liepos mėnesį sistema buvo pakankamai gerai išvystyta patogiam darbui, jei programuotojas jau susipažinęs su J2EE teorija. Lomboz netinka iškart mėginti kurti J2EE Interneto sistemas prieš tai neskaičius jokios dokumentacijos. Uždaro kodo CASE įrankiai leidžia dirbti daug mažiau pasiruošus, tačiau dėl jų gana brangių ir ribotą laiką galiojančių licencijų Lomboz išlieka populiarus ir vystosi toliau.

Lomboz grupė platina šį plėtinį net tik pavieniui, bet ir kaip dalį apgalvoto rinkinio, kuriame sukaupti įvairūs kiti J2EE sistemai skirti Eclipse įrankiai (Windows vartotojams netgi ir pati Eclipse). Tačiau labiau patyrę J2EE programuotojai linkę darbo įrankius pasirinkti ir konfigūruoti patys.

Lomboz sistema prireikus taip pat automatiškai generuoja visą tinklalapį JSP puslapių darbui patikrinti. Šio tinklalapio dizainas yra labai paprastas ir todėl neskirtas galutiniam vartotojui.

Lomboz susideda iš:

  • Kodo generatorių kurti ir surinkti EJB modulius (naudoja XDoclet).
  • JSP puslapiams redaguoti skirto redaktoriaus bei programavimo asistento.
  • Integracinių modulių dirbti kartu su JBoss, WebLogic, Tomcat, JOnAS ir JRun.
  • Interneto tarnybų kodo generatoriaus, skirto darbui kartu su Axis.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]