Lietuvos krikščionių studentų bendrija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiame straipsnyje pernelyg plačiai remiamasi su straipsnio objektu artimai susijusiais šaltiniais.
Dėl to straipsnyje pateikiama informacija gali būti nepakankamai objektyvi. Jei galite, straipsnio informaciją pagrįskite nuorodomis į nepriklausomus antrinius šaltinius

Lietuvos krikščionių studentų bendrija (LKSB) - krikščioniška bendrija, vienijanti Lietuvos universitetų krikščionis studentus. Šios organizacijos tikslas yra vienyti krikščionišką jaunimą, stiprinti krikščioniškas vertybes studentų tarpe, ugdyti atsakingus, turtingus dvasiškai ir tvirtus moralinius įsitikinimus turinčius žmones. Tarpkonfesinė ekumeninė organizacija vienija įvairiausių krikščioniškų denominacijų tikinčiuosius, taip pat atvira kitokį požiūrį turintiems. Studentai kartu studijuoja Šv. Raštą, meldžiasi, bendrauja, rengia įvairius diskusijų vakarus, paskaitas, vakarėlius ir stovyklas.

LKSB yra Tarptautinės evangelinių studentų bendrijos (IFES; angl. International Fellowship of Evangelical Students) narė.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1993 m. į Lietuvą atvykęs IFES darbuotojas iš Šveicarijos su Vilniaus universiteto studentų krikščionių klubo nariais, kviesdamas juos užmegzti ryšius su IFES, pasinaudoti šios organizacijos patirtimi. Pirmoji LKSB grupė atsirado VU, o vėliau ir Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių universitetuose. Studentų bendrija pradėjo bendrauti su kitų šalių analogiškomis organizacijomis, daryti bendrus projektus. 1994 metais LKSB oficialiai įregistravo savo veiklą LR teisingumo ministerijoje.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]