Klientų sąrašas (serialas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Žanrasdrama
Kūrėjas (-ai)Jordan Budde
Suzanne Martin
Scenarijaus autorius (-iai)Jordan Budde
Suzanne Martin
Režisierius (-iai)Allan Arkush
Timmothy Busfield
Jennifer Love Hewitt
VaidinaJennifer Love Hewitt
Zloretta Devine
Colin Egglesfield
Cybil Shepherd
Rebecca Field
Alicia Lagano
Brian Hallisay
Tyler Champagne
Cassidy Guetersloh
Laura-Leigh
Elisabeth Rohm
Kilmės šalis JAV
Kalba (-os)anglų
Sezonų skaičius2
Serijų skaičius25
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Barbara Nance
KinematografijaJames Chressantis
Nancy Schreiber
Edward J. Pei
Trukmė41–43 min.
PlatintojaiSony Pictures Television
Transliacija
Originalus laikotarpis2012 m. balandžio 8 d. – 2013 m. birželio 16 d.
IMDb įrašas

Klientų sąrašas (angl. The Client List) – JAV TV serialas, sukurtas remiantis to paties pavadinimo 2010 m. televizijos filmu. Kaip ir filme, seriale pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Jennifer Love Hewitt, kuri taip pat buvo viena iš vykdančiųjų prodiuserių bei režisierių (3 epizodai).

Serialą rodžiusi kabelinė televizija „Lifetime“ po 2 sezonų nutraukė jo kūrimą. Pagrindinė priežastis buvo nesutarimai su J. L. Hewitt, kuri norėjo, kad jos vyras Brian Hallisay, taip pat vaidinęs seriale, jame atliktų vieną svarbiausių vaidmenų.

Serialo kūrimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2010 m. buvo sukurtas TV filmas „Klientų sąrašas“, paremtas 2004 m. Teksaso valstijoje, Odesoje, realiai įvykusia istorija, kuomet trijų vaikų motina Samanta Horton buvo sučiupta besiverčianti prostitucija, kad išspręstų savo finansines problemas. Pagrindinį vaidmenį jame sukūrė Jennifer Love Hewitt, už jį pelniusi Auksinio gaublio nominaciją.

Filmas sulaukė didelio pasisekimo ir kabelinė televizija „Lifetime“ 2011 m. paskelbė apie planus sukurti serialą. Šis pasirodė 2012 m., o pagrindinį vaidmenį jame vėl atliko J. L. Hewitt. Vis tik, skirtingai nuo realios istorijos ir TV filmo, herojės vardas iš Samantos Horton buvo pakeistas į Railę Parks.

Po 2 sezonų serialo kūrimas buvo nutrauktas dėl „Lifetime“ nesutarimų su Hewitt. Pastaroji serialo filmavimo metu ėmė susitikinėti su Brian Hallisay, vaidinusiu jos vyrą. 2013 m. Hewitt tapo nėščia, tačiau tai atitiko serialo kūrėjų viziją. Vis tik Hewitt būtinai norėjo, kad 3 sezone Hallisay vaidmuo seriale būtų svarbesnis, be to, seriale vaiko tėvu irgi turėjo būti jis, tačiau čia serialo kūrėjų sumanymas buvo kitas. Galiausiai, nepavykus susitarti, serialas buvo nutrauktas po 2 sezonų.[1][2]

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Railė Parks, buvusi grožio konkurso nugalėtoja, gyvena su vyru ir 2 vaikais nedideliame Teksaso mieste. Kai šeimai iškyla problemų su skolomis, Railės vyras Kailas vieną rytą tiesiog dingsta, palikdamas šeimą nežinioje. Priversta galvoti apie skolas, Railė suranda darbą vietiniame spa centre. Netrukus ji sužino, kad čia dirbančios merginos kai kuriems klientams teikia ne vien masažo paslaugas. Nors Railei tai atrodo nepriimtina, pinigų trūkumas, būtinybė rūpintis vaikais ir padengti skolas priverčia ją taip pat teikti „ekstra paslaugas“.[3]

Kailo brolis Evanas, neabejingas Railei, įvairiais būdais jai padeda, tačiau ši stengiasi judviejų santykius laikyti atstumu. Galiausiai Kailas grįžta ir, nors Railė iš karto jo nepriima, netrukus jis atsiduria už grotų, apkaltinus nusikaltimu, kurį įvykdė tuo metu, kai buvo dingęs. Railė priversta rūpintis jo išlaisvinimu ir samdyti advokatą, o problemų dar padaugėja, kai spa salono savininkė Džordžija, matydama, jog jos verslui gresia pavojus, nusprendžia pasitraukti, o vadovavimą perleisti Railei.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Jennifer Love Hewitt – Railė Parks, buvusi grožio konkurso laimėtoja, kurią su 2 vaikais netikėtai palieka vyras
  • Loretta Devine – Džordžija Kamings, masažo salono šeimininkė
  • Cybil Shepherd – Linetė Montgomeri, Railės motina
  • Brian Hallisay – Kailas Parksas, Railės vyras, kuris palieka šeimą, bet vėliau bando į ją grįžti
  • Colin Egglesfield – Evanas Parksas, Kailo brolis, kuris padeda bėdoje atsidūrusiai Raile ir ją įsimyli
  • Rebecca Field – Leisė, geriausia Railės draugė
  • Alicia Lagano – Selena Ramos, masažuotoja, teikianti klientams ir „ekstra paslaugas“. Ji pasiūlo Railei įsidarbinti salone, tačiau vėliau jų santykiai pašlija dėl Selenos dėmesio Evanui

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Ng, Philiana (lapkričio 1, 2013). „Lifetime Cancels 'The Client List'“. The Hollywood Reporter. Suarchyvuota iš originalo lapkričio 3, 2013. Nuoroda tikrinta lapkričio 1, 2013.
  2. Andreeva, Nellie (lapkričio 1, 2013). „Lifetime's ‘The Client List’ Cancelled After Two Seasons“. Deadline Hollywood. Suarchyvuota iš originalo lapkričio 3, 2013. Nuoroda tikrinta lapkričio 1, 2013.
  3. Seidman, Robert (rugpjūčio 10, 2011). „Jennifer Love Hewitt to Star in and Executive Produce New Lifetime Series 'The Client List'“. TV by the Numbers. Suarchyvuotas originalas lapkričio 12, 2011. Nuoroda tikrinta rugpjūčio 14, 2011.