Kategorijos aptarimas:Nusikalstamų susivienijimų terminologija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

nusikalstamumas yra kriminologinis terminas, todėl nusikalstamumo terminai būtų irgi kriminologinės, bet ne kriminalinės sąvokos. Nusikalstamumo sąvokų (organizuotas N., ekonominis N., jaunimo N. ir kt.) nereikia painioti su nusikalstamo pasaulio atstovų naudojama terminija, kuri yra sociolektas, slengas ar kt. --Box 16:31, 2007 Liepos 20 (EEST)

Aš atsiprašau, bet nuoširdžiai nesupratau, ką nori pasakyti. Tik kadangi daug kur matau remiesi teise – priminsiu, kad vikipedija nėra teisinis žinynas ar baudžiamasis kodeksas. O šioje kategorijoje dedami nusikaltėlių pasaulyje (tiksliau, organizuoto nusikalstamumo) naudojami terminai. --Nomad 17:34, 2007 Liepos 20 (EEST)
Pavadinimas nėra tikslus, kadangi nusikalstamumas nėra (nusikalstama) organizacija. N. - tai nusikaltimų visuma arba jų lygis (statistinis ar kt). Pavadinant kategoriją, omenyje turbūt turėtas kriminalinis pasaulis arba organizuotos nusikalstamos struktūros.
Alternatyvūs pav. - "Kategorija:Nusikalstamų grupuočių terminologija", "mafijos grupuočių terminija" (grupuotė, nes neteisinis terminas, taip atribojant terminą "nusikalstamas susivienijimas" kaip oficialiai įstatyme įtvirtintas kriminologinis terminas bei "nusikalstama struktūra, grupuotė" kaip spaudoje populiari sąvoka). --Box 21:00, 2007 Liepos 21 (EEST)

Trumpai tariant, aš manau, kad dabar čia viskas yra gerai. --Nomad 04:49, 2007 Liepos 22 (EEST)


Kategoriją reikia ištrinti. Straipsnių nuorodas perkėliau į Kategorija:Nusikalstamų susivienijimų terminija, kuri yra tikslesnė, nes kategorijoje buvo tik terminai, o jų visuma yra terminija, o ne terminologija. --rencas 14:45, 21 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]