Kategorijos aptarimas:Medija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Aš suprantu, kad gali pasirodyti, jog Medija dubliuojasi su žiniasklaida. Tačiau iš tikro tai daug platesnė sąvoka, kurioje žiniasklaida tėra viena medijos rūšių. Remiuosi Marshall McLuhan "Kaip suprasti medijas: žmogaus tęsiniai". Baltos lankos, 2003.

Vienintelė galima problema yra tai, kad be paties McKuhan niekas šia prasme to žodžio nevartoja. Dirgela 18:47, 11 Gruodžio 2005 (EET)
Įvedus žodį "medija", žiniatinklio paieškos sistema pateikia nemažai svetainių, kuriose naudojamas žodis medija. Inter alia ir lietuvių literatų "medijos" spauda (L ir M).Ooom 20:04, 11 Gruodžio 2005 (EET)

Matyt taip yra todel, kad zodis media dabar iprastas vartoti kaip to paties McLuhano termino mass media sutrumpinimas. Siaip tai gal kiek persistengiau su medijos apibrezimu, ji reiktu pervadinti kaip McLuhano medijos teorija. Deja siom dienom visiskai neturesiu laiko patvarkyti ka nors. Tai darykit kaip jum atrodo geriausia.

Ieškant per google Medija : Žiniasklaida būtų 350 : 284000. Manau nekyla klausimų, kuris terminas labiau paplitęs. Dar gi man atrodo Medija yra visiškai nelietuviškas žodis, todėl vartotinas būtų žiniasklaida. Atlantas 20:33, 11 Gruodžio 2005 (EET)

Atlantui. Aukščiau minėjau, kad žiniasklaida ir medija nėra lygu. Žiniasklaida yra siauresnė kategorija apimanti informavimo priemones. Medija arba Masinė medija taip pat užgriebia ir fotografiją, ir DVD, ir komiksus ir t.t. Uzlaisva marsa 12:00, 16 Gruodžio 2005 (EET)

Visa tai suprantama, bet ar tikrai mums reikia kategorijos a la McLuhanas? Nes į ją reikėtų kiek atsimenu įtraukti ir tokius dalykus kaip ranka ar geležinkelis. Dirgela 20:45, 19 Gruodžio 2005 (EET)

Na.. cia diskutuoti galima. Tad kokie pasiulymai butu del ta kas turetu ieiti i medijos kategorija, kas ne?

Uzlaisva marsa 18:35, 16 Sausio 2006 (EET)