Kairo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kairo

PavadinimasKairo
Kilmės šalisJaponija
RežisieriusKiyoshi Kurosawa
Prodiuseris (-iai)Kiyoshi Kurosawa
Scenaristas (-ai)Kiyoshi Kurosawa
VaidinaHaruhiko Kato
Kumiko Aso
Koyuki
Koji Yakusho
Metai2001
ŽanrasSiaubo
Trukmė118 min.
Kalbajaponų
Biudžetas8 mln. USD
IMDb įrašas

Kairo (jap. 回路, elektros grandinė) – 2001 m. režisieriaus Kiyoshi Kurosawos psichologinis siaubo filmas. JAV filmas nebuvo rodomas iki 2005 m., kuomet buvo išleistas perdirbtas amerikiečių pavadinimu „Pulsas“. Originalus japoniškas filmas Vakaruose taip pat žinomas Pulso (angl. „Pulse“) pavadinimu.

Pagrindinės filmo temos yra interneto įtakotas žmonių susvetimėjimas, nesusikalbėjimas, izoliacija ir vienatvė.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Pirmoji siužeto linija prasideda nuo jaunos merginos Kudo Michi (Kumiko Aso) persikėlimo gyventi į miestą. Ji dirba augalų prekybos įmonėje, kur vienas darbuotojas kelias paskutines dienas nepasirodė darbe. Michi nuvažiuoja jo aplankyti, randa namuose, tačiau jų pokalbio metu jis lyg niekur nieko trumpam išeina į kitą kambarį ir ten pasikaria. Tyrimo metu jo kompiuterio diske randama gausybė beveik vienodų nuotraukų, kuriose savižudis tiesiog žiūri į savo monitorių.

Antrojoje siužeto linijoje pasakojama apie jauną moksleivį, kuris visai nesiorientuoja kompiuteriuose ir tik neseniai įsivedė internetą. Jį nustebina interneto svetainė, kurioje siūloma susitikti su vaiduokliais.

Abejose istorijose vis daugiau žmonių Japonijoje nusižudo ar tiesiog kažkur išnyksta susidūrę su iš interneto atvykusiais vaiduokliais, tačiau implikuojama, kad jie nežūva o priešingai, lieka amžinai gyvi kažkur kitame pasaulyje, ir amžinai vieniši. Filmo pabaigoje šie dingimai pasiekia apokaliptinį mastą, miestai ištuštėja, iš filmo pagrindinių veikėjų lieka tik viena, kuri laivu palieka Japoniją.

Nuorodos ir šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]