Kaip aš susipažinau su jūsų mama

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasSituacijų komedija
Kūrėjas (-ai)Carter Bays
Craig Thomas
Režisierius (-iai)Pamela Fryman
VaidinaJosh Radnor
Jason Segel
Cobie Smulders
Neil Patrick Harris
Alyson Hannigan
Kilmės šalis JAV
Sezonų skaičius9
Serijų skaičius208
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Carter Bays
Pamela Fryman
Rob Greenberg
Craig Thomas
Trukmė22 minutės
Transliacija
Originalus kanalasCBS
Originalus laikotarpis2005 m. rugsėjo 19 d. – 2014 m. kovo 31 d.

„Kaip aš susipažinau su jūsų mama“ (angl. How I Met Your Mother) – amerikiečių situacijų komedijos žanro televizijos serialas, originaliai rodytas nuo 2005 m. rugsėjo 19 d. iki 2014 m. kovo 31 d. kanalu CBS. Serialo autoriai – Carter Bays ir Craig Thomas.

Serialas susilaukė įvairios kritikos. Kai kurie tiesiog sako, kad aktoriai netikusiai atlieka savo vaidmenis, nepakankamai išreiškia veikėjus ir personažai nėra pakankamai realistiški.

Serialo pasakotojas yra Tedas Mosbis (Ted Mosby), jis savo sūnui ir dukteriai pasakoja apie savo pažintį su jų mama. Pirmosios serijos prasidėdavo vaizdu, kuriame abu vaikai sėdi ant sofos ir klausosi, kaip jų tėvas pasakoja apie susitikimą su būsima žmona, jų mama, bet vėliau epizodai su vaikais buvo rodomi vis rečiau.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Prieš 25 metus, 2005-taisiais, dar būdamas jaunas, Tedas (Josh Radnor) eina į pasimatymą su jauna reportere – Robin (Cobie Smulders). Bet po pirmojo pasimatymo nesusilaikęs pasako, kad ją myli, ir tai ir nulemia jų, kaip poros, santykių nutrūkimą.

Po to, kai Tedas surengia tris vakarėlius vien tam, kad pamatytų Robin, ši prisijungia prie Tedo draugų rato, kurį sudaro: bejausmis mergišius Barnis (Neil Patrick Harris), teisę studijuojantis Maršalas (Jason Segel) ir Maršalo sužadėtinė, darželio auklėtoja – Lilė (Alyson Hannigan)

Įžanginės serijos gale sužinoma, jog Robin iš tikrųjų nėra būsima Tedo vaikų motina ir yra pavadinama „teta Robin“ (bet tai nereiškia, kad Tedo žmona yra Robin giminaitė. Šis pasakymas yra vartojamas tik norint pabrėžti žmogaus svarbą.) Taigi Tedo žmonos asmenybė lieka neatskleista.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Tedas Mosbis (Ted Mosby) – pagrindinis serialo herojus. Tedas yra architektas, kuris, remiantis Barnio žodžiais, per daug mąsto. Po to, kai jo geriausias draugas – Maršalas – susižada, Tedas irgi nusprendžia susirasti savo sielos draugę.
  • Maršalas Eriksenas (Marshall Eriksen) – geriausias Tedo draugas, teisės studentas, kilęs iš Minesotos. Susižadėjęs su Lile Oldrin (Lily Aldrin). Svajoja dirbti teisininku aplinkosaugos srityje.
  • Lilė Oldrin (Lily Aldrin) – Maršalo sužadėtinė, darželio auklėtoja.
  • Robin Šerbatski (Robin Scherbatsky) – reporterė, vėliau – televizijos žinių ir kitų laidų vedėja.
  • Barnis Stinsonas (Barney Stinson) – užkietėjęs mergišius, laikantis save geriausiu Tedo draugu, dirbantis „Goliath National“ banke, kuriame vėlesniuose sezonuose įsidarbina tiek Marshall, tiek Ted.

Antraeiliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]