Juozas Ciprisevičius

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Juozas Ciprisevičius (g. 1958 m. kovo 22 d. Kybartuose, Vilkaviškio r.) – chorvedys ir pedagogas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mokydamasis Kybartų vidurinėje mokykloje, pas Z. ir L. Galvydžius, R. Pakšį ir D. Šurmaitienę mokėsi ir muzikos. Baigęs vidurinę mokyklą, 19761980 m. muziką studijavo Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetuose (dirigavimą dėstė S. Jareckaitė).

Nuo 1980 m. Kalvarijos ir Nemunaičių (Marijampolės r.) vidurinių mokyklų muzikos ir dainavimo mokytojas, vaikų chorų vadovas. Ypač vaisingai dirbo Kalvarijos vidurinėje mokykloje, kur suorganizavo vaikų ir vyresniųjų klasių moksleivių mišrųjį chorus, pučiamųjų orkestrą ir skudučių ansamblį. Minėtus kolektyvus parengdavo rajoninėms ir zoninėms dainų šventėms, konkursuose laimėdavo prizinių vietų. Vaikų choras dalyvavo 1985 ir 1987 m. respublikinėse dainų šventėse, keletą kartų koncertavo Suvalkų krašte. Taip pat vadovavo „Orijos" fabriko, rajono žemės ūkio susivienijimo klubo ir kultūros namų mišriesiems chorams, pučiamųjų orkestrui. Vien 1990 m. Lietuvos tautinei dainų šventei parengė Kalvarijos kultūros namų ir vidurinės mokyklos pučiamųjų orkestrą, vaikų chorą ir kultūros namų mišrųjį chorą. Vidurinės mokyklos jaunių choras dalyvavo ir 1994 m. I Pasaulio lietuvių dainų šventėje Kaune bei Vilniuje ir 1997 m. Lietuvos moksleivių dainų šventėje Vilniuje.

Nuo 1994 m. Kalvarijos vaikų muzikos mokyklos direktorius ir mokytojas metodininkas, vadovauja vaikų chorams ir pučiamųjų orkestrui. Vaikų chorą parengė 1995 m. Suvalkijos krašto dainų šventei Marijampolėje ir 1996 m. III J. Bendoriaus konkursui – festivaliui, 1998 m. II Pasaulio lietuvių dainų šventei Vilniuje. Yra Marijampolės rajono muzikos mokytojų metodikos būrelio pirmininkas, nuo 1983 m. rajono moksleivių dainų švenčių vyr. dirigentas, 1993 m. Suvalkijos krašto dainų šventės organizatorius ir vyr. dirigentas.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Boleslovas Zubrickas. Pasaulio lietuvių chorvedžiai: enciklopedinis žinynas. Vilnius, 1999.