Joninių slėnis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Joninių slėnio renovacija (scenos, žiūrovų tribūnų ir susisiekimo komunikacijų statyba)
Bendrovės "Achema" akmuo, žymintis Dviračių tako pradžią Joninių slėnyje

Joninių slėnis - slėnis, esantis Jonavos mieste, tarp Rimkų mikrorajono bei Jonavos ligoninės ir Jonavos stadiono, netoli Jonavos sporto komplekso statybvietės ir Jonavos žydų kapinių.[1] Poilsio ir pramogų vieta. Kasmet čia rengiamos Joninės. Vyksta Joninių misterija „Esame baltai“. Gerais orais Jonavoje Jonines švenčia apie 10 tūkstančių jonaviečių ir miesto svečių.

Vasarą slėnis tampa didžiule žaliuojančia pieva, kurioje vyksta jaunuolių bei šeimų piknikai, poilsiaujama, laksto ir netoliese esančiuose tvenkiniuose maudosi vaikai. Slėnyje stovi didelė aikštė su scena, 1500 žiūrovų vietų ir laikinosios prekybininkų vietos.[2]

Slėnyje įrengti dviračių takai. 2012 m. paskelbtas konkursas pastoviai Joninių slėnio scenai įrengti. 2015 metais darbai buvo užbaigti. Be scenos yra įrengtos žiūrovų tribūnos, nutiestos susisiekimo komunikacijos, pastatytas Jonavos žiemos kalnų sporto kompleksas.

Galerija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Geografinė vieta (Wikimapia)
  2. Sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksas Jonavoje Archyvuota kopija 2012-02-16 iš Wayback Machine projekto. (Autoriai: L.Amankavičiūtė, R.Grūbinskas, V.Putna, L.Putnienė)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]