Jautiena (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Jautiena

PavadinimasJamón Jamón
Kilmės šalis Ispanija
RežisieriusBigas Luna
Scenaristas (-ai)Cuca Canals
Bigas Luna
Quim Monzo
VaidinaStefania Sandrelli
Penélope Cruz
Javier Bardem
Metai1992
Žanrasdrama
Trukmė95 min.
Kalbaispanų
IMDb įrašas

Jautiena (isp. Jamón Jamón) – ispanų režisieriaus Bigas Luna 1992 m. sukurta drama, kurioje pirmą kartą kino ekrane debiutavo Penelopė Kruz.

Filmas buvo apdovanotas Venecijos kino festivalio Sidabriniu Liūtu, pelnė 6 „Goja“ nominacijas ir keletą apdovanojimų Ispanijoje.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Silvija – jauna simpatiška mergina, gyvenanti kartu su motina ir dirbanti apatinių drabužių siuvykloje. Ji susitikinėja su fabriko savininkės sūnumi Chosė Luisu ir netrukus tampa nėščia. Jos nuostabai, vaikinas jos neatstumia, o apsidžiaugia ir pasiperša, tačiau tokia perspektyva visiškai nepatinka jo motinai Končitai. Nors šios vyras į situaciją reaguoja ramiai, ji nusamdo Raulį, dirbantį jos pačios kompanijoje apatinių drabužių modeliu, kad šis suviliotų Silviją, tikėdamasi, kad tai privers sūnų persigalvoti.

Nors Raulis ir stengiasi, Silvija nepasiduoda jo vilionėms ir vaikinas ima pats ją įsimylėti, tuo tarpu Končita jaučia vis didesnę trauką savo samdiniui ir jiedu netrukus tampa meilužiais.

Chosė Luisas dvejoja eiti prieš motinos valią tuoktis ir jo neryžtingumas ima erzinti Silviją, kurią vis labiau domina Raulis, tačiau pastarojo neketina atsisakyti Končita...