Iveta Mukučian

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Iveta Mukučian
arm. Իվետա Մուկուչյան
Biografija
Gimė1986 m. spalio 14 d. (37 metai)
Jerevanas, Armėnija Armėnijos TSR (dab. Armėnija)
Žanraipopmuzika
Veikladainininkė, modelis
Aktyvumo metai2009-dabar
Susijusi veiklaSerjo, Lazzaro
Svetainėivetamukuchyan.com

Iveta Mukučian (arm. Իվետա Մուկուչյան, g. 1986 m. spalio 14 d. Jerevane) – Armėnijos dainininkė ir modelis.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iveta gimė Jerevane, Armėnijoje (tuomet TSRS dalis). 1992 metais kartu su šeima išvyko gyventi į Vokietiją, tačiau po 20 metų sugrįžo į gimtąją Armėniją. Dainininkė studijavo džiazo vokalą Jerevano valstybinėje konservatorijoje.

2010 metais Iveta dalyvavo ketvirtajame „Hay Superstar“ dainų konkurso sezone, kur užėmė penktą vietą. 2012 metais atlikėja išbandė jėgas muzikiniame projekte „The Voice of Germany“. Aklosiose perklausose Iveta atliko 2012 metų Eurovizijos nugalėtojos Loreen dainą Euphoria ir pateko į mokytojo Xavier Naidoo komandą. 2012 metų gruodį žurnalas „El Style“ pripažino dainininkę seksualiausia armėne, o jau netrukus pristatytas singlas „Freak“ sulaukė ypatingo žiniasklaidos dėmesio.

2015 m. spalio 13 d. Armėnijos nacionalinis transliuotojas paskelbė, jog 2016 m. „Eurovizijoje“ šalies garbę gins I. Mukučian. 2016 m. kovo 3 d. pristatyta jos konkursinė daina „LoveWave“. Muziką kūrė Lilith Navasardyan ir Levon Navasardyan, o tekstą – Stephanie Crutchfield ir pati Iveta Mukučian.

Norėjau dainuoti apie jausmą, kurio visi laukia ir geidžia. Apie tą jausmą, kuris stato ir griauna, stiprina ir malšina. Meilė nenuspėjama kaip vandenynas ir galinga kaip banga, todėl už ją verta kovoti.

Iveta Mukučian apie „LoveWave“


Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Genealogy
„Face the Shadow“

Armėnijos atstovė Eurovizijoje

2016
Po to:
Artsvik
„Fly With Me“