Interviu su vampyru: vampyrų kronikos

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Interviu su vampyru: vampyrų kronikos

PavadinimasInterview with the Vampire:
The Vampire Chronicles
RežisieriusNeil Jordan
Prodiuseris (-iai)David Geffen
Stephen Woolley
Scenaristas (-ai)Anne Rice (novelė ir scenarijus)
VaidinaTom Cruise
Brad Pitt
Antonio Banderas
Christian Slater
Kirsten Dunst
Metai1994
ŽanrasDrama, siaubo, fantastika.
Trukmė123 min.
KalbaAnglų, prancūzų
PlatintojasGeffen Pictures
IMDb įrašas

Interviu su vampyru: vampyrų kronikos1994 m. režisieriaus Neil Jordan filmas, paremtas Anne Rice knyga „Interviu su vampyru“. Pagrindinius vaidmenis atlieka Tom Cruise, Brad Pitt ir Kirsten Dunst. Taip pat vaidina Antonio Banderas bei Christian Slater. Filmas plačiai žinomas tiesiog kaip „Interviu su vampyru“.

Vampyro Lesteito vaidmuo iš pradžių buvo numatytas britų aktoriui Julian Sands, tačiau kadangi tuo metu jis buvo per mažai žinomas, vietoje jo buvo pasirinktas Tom Cruise. Šis sprendimas labai nepatiko knygos autorei Anne Rice, kuri vėliau labai kritikavo jo vaidybą. Tačiau pamačiusi pabaigtą filmą pakeitė nuomonę.

Laikraščio korespondento vaidmeniui buvo pasirinktas River Phoenix, tačiau jis mirė nuo kokaino perdozavimo. Filmas buvo dedikuotas šiam aktoriui.

   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Knyga ir filmas buvo vieni pirmųjų kūrinių, kuriuose vaizduojami „vampyrai su siela“, t. y. ne šiaip kraujo ištroškusios (nors galbūt ir labai protingos ir klastingos pabaisos), o jausmus turinčios būtybės, kurios galbūt ir kankinasi dėl savo padėties, ir nenori būti vampyrais. Kūrinyje atsiskleidžia įvairus įvairių veikėjų požiūris į savo naująjį pomirtinį gyvenimą. Taip pat čia pradedama šaipytis iš įvairių su vampyrais susijusių stereotipų. Anne Rice vampyrams nekenkia česnakas ir šventi simboliai, o vienas iš veikėjų – vampyrų pats yra katalikas ir mėgsta lankytis bažnyčioje.

Garso takelį kūrė amerikiečių kompozitorius Elliot Goldenthal.