Hokusajo tapyti 24 Fudzijamos vaizdai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Asimov's Science Fiction“ žurnalas, kuriame 1985 m. apsakymas buvo pirmą sykį publikuotas

Hokusajo tapyti 24 Fudzijamos vaizdai (angl. 24 Views of Mt. Fuji, by Hokusai) – fantastinis Roger Zelazny apsakymas, 1985 m. nominuotas Nebula premijai ir 1986 m. laimėjęs Hugo premiją. Apsakymą iš dalies įkvėpė 1965 m. išleistas Hokusajo paveikslų rinkinys „Hokusai’s Views of Mt. Fuji“, kuriame buvo 24 Fudzijamos kalno paveikslai. Iš viso Hokusajis yra nutapęs virš šimto Fudzijamos kalno vaizdų, o labiausiai garsus kitu ciklu – „36 Fudzijamos kalno vaizdai“.

Apsakymas pirmą sykį publikuotas 1985 m. „Asimov's Science Fiction“ žurnale. Šiuo metu išverstas ir publikuotas prancūzų, lietuvių ir įvairiomis kitomis kalbomis.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apsakymas suskirstytas į 24 skyrius, kiekvienas atitinka vieną Hokusajo paveikslą iš ciklo.

Pagrindinė veikėja, amerikietė, keliauja po Fudzijamos kalno apylinkes (Japonija) bėgdama nuo savo buvusio gyvenimo ir buvusio vyro, kuris perkėlė savo sąmonę į visuotinį kompiuterių tinklą, iš kur gali kontroliuoti bet kokius prie jo prijungtus prietaisus ar net sukurti tam tikras elektrines manifestacijas realiame pasaulyje. Ji keliauja aplink Fudzijamos kalną, kaip gidą naudodama Hokusajo ciklo knygutę, vis palygindama matomus vaizdus su kalnu, kaip jis atrodė Hokusajo laikais.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]