Hitman: Codename 47

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Hitman: Codename 47
Kūrėjas IO Interactive
Leidėjas Eidos Interactive
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius Jesper Kyd
Išleidimo data 2000 m. lapkričio 19 d.
Žanras (-ai) Stealth / Action, trečiojo asmens šaudyklė
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: Mature (17+)
PEGI: 16+
Platforma Windows
Versija 1.92
Variklis Glacier engine
Reikalavimai

[Minimalus]
Procesoriaus greitis: 266 MHz
Atmintis: 64
Operacinė sistema: Windows 95/98/2000/XP
Diskasukis: CD-ROM
Laisvos vietos: 400 MB
Vaizdo plokštė: 12 MB

Platinimas CD
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys 2: Silent Assassin, Contracts, Blood Money, Absolution
www.hitman.dk

Hitman: Codename 47 – pirmasis „Hitman“ serijos kompiuterinis žaidimas, išleistas 2000 metais. Žaidimas sukurtas Danijos kompanijos „IO Interactive“, išleistas BritanijosEidos Interactive“. Veiksmas sukasi apie samdomo žudiko 47 gyvenimą.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Agentas 47 pabunda ligoninės palatoje su ligoninės apdaru, neturėdamas nė cento kišenėse. Neaiškus žmogus, kalbantis per garsiakalbį, išleidžia jį iš palatos ir liepia jam pereiti kliūčių ruožą, kuriame jis išmoksta įvairių žudiko gudrybių. Galiausiai 47 nusigauna į jį ten uždariusių sargybinių dalį. Tada istorija persikelia kelerius metus į priekį, kur 47 jau profesionalus žudikas, samdomas Tarptautinės Kontraktų Agentūros (International Contract Agency, ICA). Agentas siunčiamas į įvairius pasaulio kampelius, kad pašalintų keturias galingiausias nusikalstamo pasaulio galvas.

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Skirtingai nuo daugelio šaudyklių, kur žaidėjas yra stumiamas į aplinką, pilną priešų, ir turi žudyti tam, kad išgyventų, šiame žaidime veiksmas vyksta neutraliose ir pilnose pašalinių žmonių aplinkose, kaip pavyzdžiui: gatvėse, viešbučiuose ar restoranuose. Bet, skirtingai nei vėlesnėse žaidimo dalyse, žaidėjas retkarčiais yra priverstas eiti į stambias ir labai žiaurias masinio susišaudymo vietas. Tai labiausiai jaučiama lygyje, kur žaidėjas turi kovoti Kolumbijos džiunglėse prieš Pietų Amerikos karius.

Lyginant su kitais serijos žaidimais, „Hitman: Codename 47“ yra gerokai paprastesnis. Jame nėra „įtarinėjimo“ matuoklio, tad priešai palieka 47, vos tik jis pakeičia savo aprangą ir paslepia ginklus. Technologiniu požiūriu „Hitman: Codename 47“ yra vienas pirmųjų kompiuterinių žaidimų su labai realia fizika.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]