Gravel

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Gravel
Kilmė Lietuva
ŽanraiIndie Rock, Alternative rock, Rock, Britpop
Aktyvumo metai2003-2008
Įrašų kompanijaPrior Records
Buvę nariai
Tomas Sinickis
Miroslav Sinickis
Vladislavas Gaiževskis
Erik Ševčuvianecas

Gravel – lietuvių indie/alternatyviojo roko grupė, išgarsėjusi sėkmingu dalyvavimu 2006 m. lietuviškoje „Eurovizijos“ atrankoje. Joje Gravel pateko į finalą, kuriame iškovojo 4 vietą.

Muzikinė biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gravel formaliai susikūrė 2003 m., o ją nuo pradžių sudaro 4 muzikantai: du broliai Sinickiai – vokalistas ir gitaristas Tomas, gitaristas Miroslavas, bosistas Vladas ir būgnininkas Erikas, kurie jau bendravo nuo vaikystės.

2005 m. Gravel pirmą kartą bandė sėkmę lietuviškoje „Eurovizijos“ atrankoje su daina „Girlfriend“, tačiau laurų nenuskynė. Kur kas sėkmingesnis buvo 2006 m. bandymas, kuriame Gravel pasiekė 4 vietą finale.

2006 m. buvo išleistas pirmasis studijinis albumas „Pockets Full of Fun“.

2007 m. alternatyviosios muzikos apdovanojimuose A.Lt Gravel buvo pripažinta geriausia roko grupe. „Pravda“ apdovanojimai pripažino juos geriausiu metu debiutu. Tokio paties pripažinimo sulaukė ir „Bravo“ muzikiniuose apdovanojimuose.

Tais pačiais metais už 20 tūkst. litų Gravel sukūrė pirmąjį vaizdo klipą dainai „Easter Song“, kurį režisavo Emilis Vėlyvis[1]. Klipas transliuojamas lietuviškame MTV kanale. Gegužės 31 d. Gravel apšildė roko grupę iš Anglijos – Placebo.

Viename interviu[2] T. Sinickis atskleidė, kad jau pradedamas ruošti ir antrasis albumas, kurio įrašų darbai prasideda gegužės mėn.

Žurnalo „MES“ interviu, Sinickis atskleidė, kad ateinantis albumas vadinsis „Dirty Beauty“, kurio reikšmė – pusė albumo bus apie purvą, kita dalis – apie grožį. Taip pat Gravel lyderis prasitarė, kad po šio albumo išleidimo, grupė ketina išsiskirstyti[3]. 2008 m. balandžio 1 d. albumas „Dirty Beauty” buvo nemokamai išplatintas internetu.[4] Balandžio 19 d. Kauno klube „Siena“ grupė sugrojo savo atsisveikinimo koncertą.[5]

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Videografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Apdovanojimas Kategorija Kūrinys Rezultatas
2006 A.LT Metų Rock grupė/atlikėjas Laimėjo
„Pravda“ naujokų apdovanojimai Geriausias naujokas lietuviškoje muzikoje Laimėjo
Bravo 2006 Metų debiutas Laimėjo


Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]