Gensai Kavakamis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Gensai Kawakami)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Litografija arba senas Gensai Kawakami paveikslas

Kawakami Gensai (彦斎,河上; 1834 m. gruodžio 4 d. – 1871 m. sausio 13 d.) – japonų karys, vienas iš keturių didžiųjų Hitokiri (pažodžiui: „Žmonių žudikas“), kovojęs prieš vakariečius įsileidžiantį Tokugavos šiogūnatą, norėdamas, kad visi svetimšaliai būtų išvyti.

Sakoma, kad iš pirmo žvilgsnio jį buvo galima sumaišyti su berniuku ar net mergaite, tačiau jo prigimtis buvo visiškai priešinga. Iš tiesų jis buvo šaltas, disciplinuotas ir gerai viską apgalvojantis karys. Taip pat sakoma, kad jis buvo pavojingiausias iš visų 4 Hitokiri.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kawakami buvo nepraktikuojantis budistas, bet uoliai studijavo budizmą. Gensai naudojo „žaibo – greitumo“ Furanui kenjutsu kovos stilių, dar vadinamą Shiranui – ryu. Šis Hitokiri buvo lojalistas ir imperijos patriotas, kas tais laikais buvo vadinami „Ishin Shishi“ grupe. Dėl tokių įsitikinimų ir nepaprastų fechtavimosi kardu gebėjimų, jis tapo Hitokiri, arba elitiniu samurajumi-žudiku, kuris aistringai tarnavo imperijai.

Paskutinieji Hitokiri gyvenimo metai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kawakami dar labiau išgarsėjo dienos šviesoje nudūręs Sakumą Šōzan, įžymųjį japonų politiką ir mokslininką. Gensai taip pat buvo įtariamas ir dėl kitų teroro aktų, bet niekas to neįrodė net iki šių dienų. Prasidėjus Meidži, užsibaigus samurajų eroms, trumpą laiką šis Hitokiri mokėsi samurajų filosofijos. Deja, jo idėjos apie Japonijos izoliaciją nepatiko vyriausybei. Jis dėl nepateisinamų kaltinimų buvo suimtas ir nuteistas mirties bausme ketvirtaisiais Meidži eros metais – 1871-aisiais.

Kawakami Gensai prototipas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kenshin Himura – pagrindinis animeRurouni Kenshin“ veikėjas yra netikslus Kawakami Gensai prototipas. Pastarasis, skirtingai nei pats Kawakami, liovėsi žudyti.