Ford Fusion (Europos)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ford Fusion (Europos)

2004 Ford Fusion (Europos)
Bendra informacija
GamintojasFord
Metai2002–dabar
Chronologija
Kėbulas ir važiuoklė
Kėbulo tipas (-ai)Hetčbekas
Variklis ir transmisija
Išmatavimai
Kita informacija
Panašūs automobiliai
Mazda 2


Ford EcoSport


Ford Fiesta

Ford Fusion (Europos)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Yra unikalus lengvojo visureigio, kompaktiško vienatūrio, judraus ir manevringo miesto automobilio derinys. Tvirta ir saugi 5 durų konstrukcija, kuri įveikia visus miesto iššūkius. Išradingai suplanuotas erdvus salonas, kuriame patogiai gali susėsti vairuotojas ir keturi keleiviai. Tai vienas kūrinys – „Ford Fusion

Saugumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Ford Fusion“ demonstruoja geriausias saugumo savybes. Standartinėje automobilio įrangoje yra moderni IPS („Intelligent Protection System“) saugos sistema su dvigubo lygio saugos oro pagalvėmis. Avarijos atveju IPS kompiuteris akimirksniu išanalizuoja smūgio stiprumą ir saugos oro pagalvės išskleidžia atitinkamai - 70 arba 100 procentų tūrio.

Variklis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Variklį Galima rinktis vieną iš dviejų 1.4 litro arba 1.6 litro benzininių ir 1.4 litro TDCi turbodyzelinio variklio. 1.4 litro 80 AG benzininio variklio kuro sąnaudos mieste - 8.5, užmiestyje - 5.3 ir vidutinės - 6.5 litro 100 km. 1.6 litro 100 AG benzininio variklio kuro sąnaudos mieste - 9.0, užmiestyje - 5.3 ir vidutinės - 6.6 litro 100 km. „Ford Fusion“ gali būti montuojamas modernus 1.4 litro 68 AG „Common - rail” turbodyzelinis variklis, kurio kuro sąnaudos mieste - 5.2, užmiestyje - 3.9 ir vidutinės - 4.4 litro 100 km. Su pilnu baku galima nuvažiuoti net iki 1023 km.

Patogumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Ford Fusion“ salonas – komfortiškas ir patogus. Ergonomiškai išdėstyti mygtukai įgalina lengvai valdyti visus prietaisus. Standartinėje automobilio įrangoje – oda aptrauktas vairas. Vairo kolonėlės padėties aukštis reguliuojamas aukštyn ir žemyn 50 mm diapazonu. Tai leidžia nustatyti reikiamą vairo poziciją įvairaus ūgio vairuotojams.

Bagažinės talpa 337 litrai. Bagažinė yra plati (980 mm) ir gili (767 mm) dėl ypatingos galinės pakabos konstrukcijos. Galinės sėdynės sulankstoma santykiu 60/40. Sulanksčius galines sėdynes, bagažinės talpa padidėja iki 1175 litrų ir 1.2 metro ilgio.

Specialios konstrukcijos galinis bamperis ir dugnas, leidžia lengvai pakrauti įvairaus dydžio krovinį. Lengvai nulenkiama priekinė keleivio sėdynė įgalina vežti ir itin ilgus - net 2,3 metro daiktus. Atversta sėdynė gali būti panaudota kaip patogus staliukas savaitgalio išvykoms gamtoje.

Durelėse yra didelės ir patogios kišenėlės, į kurias galima sudėti daug įvairių smulkmenų, pavyzdžiui, 0,33 litro skardinę limonado.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]