Dvigubas meilužis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Dvigubas meilužis

Kilmės šalis Prancūzija
Belgija
RežisieriusFrançois Ozon
Metai2017
Žanrasdrama
Trukmė107 min.
Kalbaprancūzų
IMDb įrašas

Dvigubas meilužis (pranc. L‘amant double) – 2017 m. sukurtas filmas, už kurį režisierius François Ozon buvo nominuotas Auksinei palmės šakelei Kanų kino festivalyje.

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Buvusį modelį Kloją jau ilgą laiką kankina pilvo skausmai. Nerasdamas priežasties, ginekologas nukreipia ją pas psichiatrą. Ši pradeda lankytis pas gydytoją Lui, kurį po keleto susitikimų įsimyli. Jiedu apsigyvena kartu ir netrukus Lui jai pasiperša.

Kartą mieste Kloja sutinka Polį, identišką Lui dvynį, taip pat psichoanalitiką. Ji užsirašo į jo priėmimą svetimu vardu ir sužino, jog jie su Lui tikrai yra dvyniai, nors pats Polis tvirtina, kad brolio neturi. Kloja toliau lanko jo seansus ir taip pat tampa meilužiais.

Kloja taip pat sužino, kad anksčiau Polis turėjo merginą vardu Sandra ir nusprendžia sužinoti daugiau apie ją. Aplankiusi šios motiną, ji sužino, kad Lui, apsimetęs Poliu, išprievartavo Sandrą. Supratusi esanti neščia, ji megino nusižudyti, tačiau liko neįgalia, o Polis pasistengė daugiau neturėti jokių ryšių su broliu ir buvusia mergina. Grįžusi namo ginčo metu Kloja nužudo Lui ir pati netenka sąmonės.

Atsigavusi ligoninėje ji sužino, kad jos pilvo skausmus kėlė joje esanti cista – parazitas dvynys, sukeliantis jai haliucinacijas: Pilis neturi brolio, o Klojos ir Sandros motina yra tas pats žmogus. Iš tiesų Sandra – tai jos pačios sesuo dvynė, kurią motinos nėštumo metu „prarijo“ pati Kloja...

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Marine Vacht – Kloja
  • Jeremie Renier – Polas / Lui
  • Jacqueline Bisset – Sandros / Klojos motina
  • Myriam Boyer – Rouz
  • Fanny Sage – Sandra