Debora Caprioglio

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Debora Caprioglio
Tikras vardas Debora Caprioglio
Gimė 1968 m. gegužės 3 d. (55 metai)
Venecija, Italija
Šalis Italija
Žymesni vaidmenys
Mima/Paprika
Paprika“ (1991 m.)

Debora Caprioglio (g. 1968 m. gegužės 3 d. Venecija) – italų aktorė, labiausiai žinoma vaidmeniu režisieriaus Tinto Brass erotiniame filme „Paprika“.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Debora Caprioglio gimė Mestre, Venecijoje. Būdama aštuoniolikos metų, ji dalyvavo konkurse „Un volto per il cinema“, kuriame ieškoma naujų veidų kinui ir televizijai, bei pateko į finalą. Čia ją pastebėjo žinomas aktorius ir režisierius Klaus Kinski. Pažintis peraugo į asmeninius santykius ir 1987–1989 m. Debora buvo gyvenimo palydovė 42 metais vyresniam K. Kinskiui. Jo dėka aktorė pradėjo vaidinti, o titruose tuo metu pasirašinėdavo kaip „Debora Kinski“. Pirmasis jos vaidmuo kine taip pat buvo su K. Kinskiu filme „Grandi cacciatori“, o po metų, 1989 m., jie kartu vaidino K. Kinskio režisuotame filme „Paganinis“.

Pasibaigus ryšiui su K. Kinskiu (šis po 2 metų mirė), 1991 m. režisierius Tinto Brass davė jai pagrindinį vaidmenį erotiniame filme „Paprika“, prisidėjusį prie jos populiarumo. 1992 m. Debora suvaidino dar viename erotiniame filme „Stebint Mariną“, o po jo nusprendė visiškai pakeisti atliekamų vaidmenų pobūdį. 1994 m. ji pasirodė dramoje „Con gli occhi chiusi“, o po 1996 m. juostos „Albergo Roma“ ėmė koncentruotis į vaidmenis teatre ir televizijoje.

2007 m. Debora dalyvavo realybės šou „L'isola dei famosi“, o 2010 m. išmėgino savo jėgas politikoje, prisijungdama prie partijos „Alliance of the Centre“.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po ryšio su Klausu Kinskiu Debora susitikinėjo su aktoriumi ir režisieriumi Geppy Gleijeses, o 2008 m. ištekėjo už kito aktorius ir režisieriaus Angelo Maresca.[1]

Dalinė filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]