Burkina Faso herbas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Burkina Faso herbas

Burkina Faso herbas – Burkina Faso valstybės simbolis.

Herbo aprašas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Herbo skydas tradicinės formos, pekirstas. Viršutinis laukas raudonas, apatinis – žalias. Skydo centre, ant laukus skiriančios ribos – auksinė penkiakampė žvaigždė.
Skydininkai – du balti arkliai, skydą laikantys priekinėmis kojomis, ir dvi ilgos sukryžiuotos ietys (jos aukščiu apie triskart viršija skydo aukštį). Tarp iečių kotų apačioje – žalsva atversta knyga.
Virš skydo ir skydininkų puslankiu išsilenkusi šviesiai pilka juosta su valstybės pavadinimu „BURKINA FASO“. Herbo apatinėje dalyje irgi puslankiu išsilenkusi žalsva juosta su devizu pranc. Unité, Progrès, Justice 'Vienybė, pažanga, Teisingumas'.

Ankstesnis herbas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1984-1997 m. herbas

Ankstesnis herbas buvo socialistinės respublikos herbo tipo. Skydas apvalus, krumpliaračio tipo. Laukas auksinis, krumpliuotas apvadas raudonas. Skydo centre sukryžiuoti natūralių spalvų Kalašnikovo AK-47 (buožė apatiniame heraldiškai dešiniajame kampe) ir kauptukas. Skydo viršutinėje dalyje raudona penkiakampė žvaigždė, viršutinis spindulio kampas yra krumpliuoto apvado viduryje. Po sukryžiuotais automatu ir kauptuku – balta atversta knyga. Skydą iš apačios ir šonų gaubia du žali kukurūzų stiebai su geltonomis burbuolėmis. Apačioje šviesiai pilka juosta su devizu pranc. La Patrie ou la Mort, nous vaincrons 'Tėvynė ar mirtis, mes laimėsime'.