Atostogos su gangsteriu

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Atostogos su gangsteriu

PavadinimasVacanze col gangster
Kilmės šalis Italija
RežisieriusDino Risi
Scenaristas (-ai)Ennio De Concini
Dino Risi
VaidinaMario Girotti
Metai1952
Žanraskriminalinė drama
Trukmė88 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Atostogos su gangsteriu (it. Vacanze col gangster) – 1952 m. sukurtas filmas, kuriame kaip aktorius debiutavo Terensas Hilas.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Jack Lawrence – Džekas Marioti
  • Giovanna Pala – Amelija
  • Mario Girotti – Džanis
  • Lamberto Maggioranti – kalinys Nr. 5823r

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Monteforte pilyje įrengtame kalėjime kalinys Nr. 5823, kartu su kitais gamindamas vaikiškus žaislus, į vieną jų įdeda laiškelį, kuriame prašo pagalbos, nes jis esąs nekaltas. Po įvairių nutikimų žaislas patenka keliems berniukams, kurių lyderis Džanis susižavi idėja išlaisvinti nekaltą žmogų.

Pasibaigus mokslo metams Džanis, Hugo, Andrėja, Marijo ir Nino atvyksta į mestelį netoli kalėjimo. Pasivadinę „Montekristo gauja“, jie ima tyrinėti apylinkes ir netrukus randa slaptą įėjimą į pilį. Norėdami perspėti Nr. 5823 apie planuojamą pabėgimą, jie perduoda šiam tortą su rašteliu. Kalėjimo apsauga raštelio neranda, tačiau Nr. 5823 gautu pyragu pasidalina su kitais kaliniais ir raštelis patenka kitam kaliniui, plėšikui Džekui Marioti.

Tuo metu miestelyje Džanis susipažįsta su Andrėja ir iš jos sužino, kad ši su draugais taip pat ruošia pabėgimą. Klaidingai supratęs, kad tai Nr. 5823, Džanis su draugais prisideda prie jų ir netrukus kalinys atsiduria laisvėje. Policija apsupa apylinkes ir imasi intensyvių paieškų, tuo tarpu berniukai padeda kaliniui slėptis apleistame laive ir aprūpina jį maistu bei drabužiais. Besižavėdami žmogumi, kurį jie išlaisvino ir kuris skelbiasi esąs nekaltas, jie netrukus supranta, kad padėjo pabėgti ne tam kaliniui.