Aptarimas:Wolfgang Amadeus Mozart

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Tai nereiktų pervadintį į Wolfgang?--Vaidila (aptarimas) 16:45, 23 sausio 2021 (EET)[atsakyti]


per mazai informacijos

Dezinformacijos pernelyg daug[redaguoti vikitekstą]

To knutux:

Solidus medikas autoretingiausioje Pubmed paskelbė, kad mirtis buvo dėl apsinuodijimo Hg ar trch... www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve& db=PubMed&list_uids=12534101&dopt=Abstract -


todel...

Turbo 19:04, 30 Sausio 2006 (EET)

Negerkite per daug Bourbono[redaguoti vikitekstą]

ir maras būna ne burboninis, o buboninis

Turbo 20:14, 30 Sausio 2006 (EET)

„Klasikinė“ ar „klasicistinė“ muzika?[redaguoti vikitekstą]

Teiginys „vienas žymiausių ir įtakingiausių klasikinės muzikos kompozitorių“ be abejo buvo teisingas, bet visgi manau, kad įsivėlė klaida verčiant slidų žodį classical. Ištaisiau į „klasicistinę“ – tiksliau nurodoma epocha. O gal buvo norėta pabrėžti Mocarto iškilumą platesne prasme? Evaldas.s 17:56, 13 Rugpjūčio 2006 (EEST)

NESITYČIOKIME IŠ MOCARTO.[redaguoti vikitekstą]

Sutvarkykite gal kas nors tą straipsnį. Net gėda skaityti. Vis tik Mocartas yra genijus ir nusipelno tikrai geresnio straipsnio apie jo gyvenimą ir kūrybą. Skyrelyje "Mocarto jaunystė" rašoma apie jo... mirtį. Nu taip, jis mirė jaunas, bet šiaip jau skyrelis, kuriame rašoma apie jo mirtį, galėtų vadintis "Liga ir mirtis" ar panašiai. Be to, iš kur ištrauktas faktas, kad Mocartas buvo sudegintas masiniame kape??? Palaidotas tai taip, masiniame kape, nes tada Austrijoje buvo tokia tvarka, vėliau jo palaikus perkėlė (vyko kapinių reorganizacija), todėl ir nežinoma tiksli genialiojo kompozitoriaus amžino poilsio vieta. Bet kad sudegintas...

Galėčiau šį straipsnį pataisyti, bet nekišiu nagų, kadangi po to visokie pseudospecialistai, tokie kaip pvz., KNUTUX labai jau tuos straipsnius "redaguoja". Tarkim, rašiau apie mūsų operetės primadoną D. Dirginčiūtę ir pridėjau jos pavardę Tamulienė. Tai kompetetingasis specialistas KNUTUX ėmė ir ištrynė tą "Tamulienė" ir autoritetingai pareiškė, kad įsivaizuokite jis niekur nerado taip pristatant D. Dirginčiūtės. Matyt, mažai ieškojo, nes enciklopedijose ar tokiose knygose kaip KAS yra KAS" visada nurodomos artisčių (ištekėjusių, aišku) pavardės - mergautinė ir po vestuvių gauta vyro pavardė. Bet KNUTUX turbūt neskaito enciklopedijų, jis jas tik rašo. Ką gi, sėkmės jam... Beje, kažkada čiukčios paklausė ar jis moka skaityti, tai tas atsakė: "Čiukčia ne čitatel, čiukčia pisatel"... -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 80.240.13.39 (aptarimasindėlis)

Niekada nepakenkia iškart straipsnyje nurodyti šaltinius, nes kas yra neakivaizdu yra iš tikro neakivaizdu, o ne kažkieno tamsumo rezultatas.--Dirgela 18:50, 2007 Balandžio 15 (EEST)