Aptarimas:Varniniai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Turiu idėją - gal reiktų į straipsnius be taxoboxų įdėti šabloniuką "Be taksonominės lentelės" su nuoroda į taksonominės lentelės šabloną ir tuo pačiu priskiriant kategorijai "be taxoboxų". Vienoj krūvoj tada būtų galima matyti, kur dar trūksta taxoboxų ir būtų paprasčiau organizuotai juos po truputį daryti. Ką galvojat? Dirgela 06:37, 27 Vas 2005 (UTC)

Nežinau, o gal tiesiog tas taksonomines lenteles dėti į visus straipsnius, kad ir be iliustracijų, vien tik su užrašais. Manau, kad iš minetos kategorijos bus nukopintas su kokia klaida ir paskui paliks straipsnyje, kaip dabar su varninių šeima (likęs senas užrašas - kregždiniai). Algirdas 08:29, 27 Vas 2005 (UTC)
Šablonas būtų naudingas tik kaip Stub pakaitalas - kai kas nors įdės be lentelės, kad pasižymėti, jog dar trūksta lentelės, o po to turint laiko pridėti. Tai galima būtų padaryti {{nobox-stub}} ar panašiaip. O tiems straipsnias, kuriems dabar nėra lentelės tai vistiek nepagelbės, reikės kažkaip sužiūrėti. O dėl dėjimo visur, kad ir be iliustracijų tai sutinku, būtų visai gražu visur lentelės, tik bėda, kad bent jau aš tai neturiu pakankamai žinių surašyti visas klases/šeimas/gentis, tai spėlioti nesinori - po to neteisingai jei surašyt, tai gali netyčia ir likti taip klaidinančiai. Galbūt reiktų kur nėra lentelės dėti kokią šabloninę lentelę - kur būtų lotyniškas pavadinimas, po to eilutė nėra iliustracijos, po to vietoj mokslinės klasifikacijos - nebaigta ar panašiai, tada ir matytusi kad lentelė nebaigta, ir kategoriją galima būtų dėti, ir pakeitus tikra lentelę neliktų šiukšlių. Knutux 08:51, 27 Vas 2005 (UTC)
Lenteles padaryti nėra sudėtinga - Algirdas jau viską yra parašęs, tik reikia nepražioplinti darant kaip kad su varniniais. O aš ir turiu galvoje, kad būtent kaip stub pakaitalas, kad jei parašytas naujas, bet be lentelės, tai kad būtų galima uždėti. O tai prasmę turėtų, nes straipsnį apie grybus ar gyvūnus ne kiekvienas sugebės parašyti, o lentelė tai daugiau techninis klausimas. Dirgela 11:05, 27 Vas 2005 (UTC)