Aptarimas:Sunkusis metalas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Man regis, kad sita straipsni reiketu ismontuoti ir sudeti i atskirus straipsnius apie cheminius elementus, o apie juos ne ka daugiau ir beparasysi - cia daug informacijos pateikta. Algirdas 20:03, 15 Gru 2004 (UTC)

Išties - tai labiau primena referatą apie sunkiųjų metalų poveikį žmogaus organizmui. O ir parašyti apie juos dar yra ką - pvz., pateikti daugiau fizikinių ir cheminių savybių, galų gale elektronų išsidėstymas orbitalėse.

Caterpillar 23:03, 07 Lie 2005 (CET)

Naudingų duomenų kratinys. Tikrai, referatas, bet ne enciklopedijos straipsnis. Gabaliukus tiesiog reiktų prie atitinkamų metalų straipsnių sumesti, ko gero :-/ --Tractor 8 Liepos 2005 00:47 (EEST)

Sumesti ir suredaguoti, tuo ir užsiimsiu, laisvesnę valandėlę radęs. E rulez

Teiginys, kad dėl trąšų didėja sunkiųjų metalų koncentracijos dirvožemyje labai ir labai abejotinos - dirvožemyje kaupiasi tik sunkiųjų metalų taip vadinamos "nemigracinės formos" tai yra labai maža dalis visų sunkiųjų metalų junginių, kitas dalykas - dirvožemis nelygus dirvožemiui, vieni yra sunkųs molingi kiti smėlingi.Todėl manau kad šito teiginio reikėtų atsisakyti. O sunkiųjų metalų kiekiai kaip parodė, tyrimai šiuo metu kaip tik miestose mažėja, nes mažėja pramoninė tarša (duomenys iš 2004 metais daryto geocheminio kai kurių Lietuvos miestų kartografavimo)--qwarc 19:17, 5 Spalio 2005 (EEST)