Aptarimas:Six Sigma

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šiaip tai nėra vien kokybės vadybos metodologija, nes vykdo ir tam tikrą procesų kontrolę. Ir plinta ne tik gamybos įmonėse. Bet, deja, man neteko praktikoje susidurti su pilnaverčiu Six Sigma naudojimu, tik minimaliai teko pritaikyti bendras koncepcijas. Pati teorija itin įdomi, nes paremta statistiniais analizės metodais. --Tractor 21:16, 28 Sau 2005 (UTC)

na ne tik gamyboje bet paslaugose labai silpnai, matyt dėl problemų taikant statistinius matavimo metodus. O kokybės vadyba negali apimti procesų kontrolės? Dirgela 08:08, 29 Sau 2005 (UTC)
Na, dalis kokybės sistemų apima procesų kontrolę, bet šiaip tai, įmonės procesų valdymo metodologijos yra funkcinės, t.y., pagrįstos organizacijos dalių sąveikų logika, o ne bendrais kokybės konceptais.
  • sprendžiant iš :
a) frazės: neleidžia procesų optimizuoti taip giliai, kaip specializuotos, geriausia praktika (angl. Best Practice) paremtos metodologijos, pvz., ITIL. Nepaisant to, Six Sigma metodikos gali būti efektyviai panaudotos, diegiant tokias metodologijas.
b) ITIL vdovėlio Wikiboks
kyla pagrįsta abejonė ar tik nebus čia ITIL reklama :-) ? --AndriuZ 17:47, 5 Bir 2005 (EEST)
  • Andriuz - rašyk aiškiai bo teks pradėti tave ignoruoti - ką norėjai b) punktu pasakyti? Prie a) punkto jei žinai dar kokią gera praktika paremtą metodologiją tai papildyk ir nebebus tau reklamos. Dirgela 17:57, 5 Bir 2005 (EEST)
Beje, ar ne keista, kad aršus TRIZ reklamuotojas apie kitų metodoloigjų reklamą prakalbo :) Knutux
būtent, juokiasi puodas, kad katilas juodas :-) a) kolkas papildžiau tiek, kiek išmaniau, nes sritys giminingos o kalbėti kas geriau yra rizikinga visiems b) kiek pamenu ITIL vadovėlis lt:Wikiboks yra ? o ar bus kitų metodų vadovėliai? --AndriuZ 19:09, 5 Bir 2005 (EEST)
Jei įdėsi bus ir kitų ;) Ten net labiau tiktų TRIZ vadovėlis nei čia išmėtytas per kelis straipsnius. Dirgela 20:57, 5 Bir 2005 (EEST)


a) Specializuotos, geriausia praktika paremtos metodologijos bet kada bus geresnes uzh bendras (tai akivaizdu ish koncepcines puses). Tachiau tiesioginis prieshpastatymas tarp Six Sigma ir ITIL yra nesamone: Six Sigma metodologija yra bendro pobudzhio, ITIL - specializuoto. Beje, yra ir bandymu tas dvi metodikas apjungti.
b) Lt.Wikibooks nemachiau jokiu ITIL knygu, gal galetum padeti surasti? ...) KE? ERGH?
apsimelavau, ne visai ITIL... http://lt.wikibooks.org/wiki/Category:ITAS ir http://lt.wikibooks.org/wiki/Category:Program%C5%B3_sistem%C5%B3_testavimas --AndriuZ 10:01, 6 Bir 2005 (EEST)
...ir dar pridurkim, kad tai nieko neturi bendro su wikipedia ;P Dirgela 18:18, 6 Bir 2005 (EEST)