Aptarimas:Saulės sistema

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Nuorodų naudojimas[redaguoti vikitekstą]

Ne kritika, bet pastebėjimas - ar verta taip smarkiai naudoti nuorodas? Pavyzdžiui šio straipsnio dviejuose skyreliuose (apie mėnulio judėjima ir saulės bei mėnulio užtemimą) yra 11 nuorodų į mėnulį tekste ir dar du skyrių pavadinimuose.
Nežinau kaip yra geriau (man visad klausimas kyla kai daug kartų tas pats žodis naudojamas), bet kol kas lygtais buvo tokia tradicija kad skyrių pavadinimuose nuorodų vengiama (jei po to tekste yra kur įdėti), o taip pat nuorodos dedamos po 1-2 kartus tame pačiame straipsnyje
Taigi, siūlau iš anksto susitarti kokio stiliaus laikysimės ateityje, kad kuo panašiau būtų kuriami nauji straipsniai. Jei ką nors susitarsime, galima bus ir į Help puslapius įrašyti, kad ateity būtų vienareikšmiškai aišku.
Laukiu įvairių nuomonių su argumentais.

Knutux 11:01, 19 Jun 2004 (UTC)

Aš irgi tą pastebėjau, bet kažkaip nesumąsčiau... Įdomu, kaip atrodytų, jeigu nuorodų skaičių apribotume viena per pastraipą? Nuorodos būtų išsidėsčiusios tolygiai visame straipsnyje ir jų neturėtų būti per daug.
Pingviniukas 11:28, 19 Jun 2004 (UTC)

Dėl mėnulio šiame straipsnyje[redaguoti vikitekstą]

Dar vieną pastebėjau dalyką abejotiną - ar mėnulio judėjimas ir užtemimai yra saulės sistemos ypatumai? Gal visgi tai labiau priklausytų prie Žemės ar Mėnulio puslapio? O gal čia tik pradžiai čia dedama, o vėliau, kai bus anie puslapiai, bus perkelta??

Knutux 11:03, 19 Jun 2004 (UTC)

Taip, Saulės ir Mėnulio užtemimai nėra Saulės sistemos ypatumai, bet... tokie patys reiškiniai vyksta kiekvienoje Saulės sistemos (ir ne tik) planetoje, pvz., Marse, Jupiteryje, Saturne ir kt. Čia Saulė-Mėnulis-Žemė yra kaip modelis aiškinant užtemimų ir fazių prigimtis.
Dabar galvoju, gal tikslingiau būtų sukurti planetų straipsnį ir būtent ten perkelti planetų ir jų palydovų judėjimo aiškinimus, o čia apsiriboti tik tuo, kas būdinga Saulės sistemai. Turbūt taip ir padarysiu.
Pingviniukas 11:28, 19 Jun 2004 (UTC)

nuorodų naudojimas[redaguoti vikitekstą]

Aš manau, kad skyrių pavadinimuose nuorodų reiktų vengti. Dėl kitų tai kol neturime labai daug puslapių galime dėti nuorodas į visus egzistuojančius, o neegzistuojančių straipsnių nuorodomis apsiriboti kaip pingviniux siūlė viena per paragrafą. Pabandysiu pataisyti tokiam stiliuj - pasakysit ar gerai gaunasi. Dirgela 14:33, 19 Jun 2004 (UTC)