Aptarimas:Racionalusis skaičius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar teisingas šio straipsnio paveikslėlis?

Žiūrint formaliai tai paveikslėlis teisingas - iracionalieji skaičiai su racionaliaisiais skaičiais sudaro pilną realiųjų skaičių aibę. Tačiau šiaip man šis paveikslėlis neatrodo labai vaizdus ir naudingas, o kai kuriuos žmones gali ir supainioti. 212.59.24.191 15:04, 2 Gru 2004 (UTC)
Tai prapaišykit teisingesnį - bo išmest visada paprasčiau, o geriau netobulas nei išvis jokio. Dirgela 19:36, 5 Gru 2004 (UTC)
Pasirinkimui papaišiau kitokį variantą, kuris šiaip tikslesnis, bet kažin ar labai vaizdus. Jei tiks, galima dėti į straipsnį. Knutux 06:27, 8 Gru 2004 (UTC)

Panaudojau, o senąjį galima ištrinti. Tai kiek supratau, iš juodų taškų susidaro racionaliųjų skaičių rėtis, o visa, kas yra aplink juos, visa ta masė - tai iracionalieji skaičiai?

Tikrai taip, aišku čia tik simboliškai vaizduojant, šiaip racionalūs skaičiai nėra taip gražiai pasiskirstę, bet esmė ta pati - racionalieji skaičiai yra suskaičiuojami (dėl to galima juos vaizduoti taškais), o iracionaliųjų suskaičiuoti (išvardinti) neįmanoma, taigi jie užpildo tarpus. Knutux 05:18, 10 Gru 2004 (UTC)